Na Steamu pobíhá nový vir, který si nebere servítky
Novinka Na Steamu pobíhá nový vir, který si nebere servítky

Na Steamu pobíhá nový vir, který si nebere servítky

Jan Kalný

Jan Kalný

35

Steam je velký a populární, a tak není divu, že se občas objeví nějaký nový vir. Většina skončí neúspěšně, tenhle jak se zdá, se zatím drží.

Vyrážíme na Gamescom a soutěžíme o poukazy na hry s Českou spořitelnou

Vyrážíme na Gamescom a soutěžíme o poukazy na hry s Českou spořitelnou

S partnerem Českou spořitelnou se vydáváme na největší evropskou herní akci.

Reklama

Existuje jen málo případů, kdy by nějaký vir, který se objevuje na Steamu, byl úspěšný. Po zavedení Steam Guardu bylo takových případů ještě méně. Ovšem nic není nedobytné a byla jen otázka času, kdy se objeví něco, co způsobí vážně problémy. I kdyby jen dočasně.

Na Steamu se totiž posledních pár hodin objevuje vir, nebo lépe řečeno na první pohled neškodně vypadající odkaz, který automaticky stáhne soubor s koncovkou scr, přičemž změní vaše heslo na Steamu, stejně tak jako nainstaluje malware a další poněkud zákeřné věci (případná změna hesla na e-mailu).

Jeho podoba je http://screen-pictures.com/img_012/ a jde opravdu o ošklivou věc. Aby toho nebylo málo, ještě automaticky rozešle na Steamu zprávu všem, které máte v přátelích, právě s tímto odkazem. Většinou něco ve smyslu „WTF DUDE odkaz”.

Je pravděpodobné, že se s tím Valve vypořádá vcelku rychle. Pokud navíc používáte Norton nebo Webroot, měli byste být v bezpečí - přesto není opatrnosti nikdy nazbyt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama