Hry roku 2017 komunity Zing.cz
Speciály Článek Hry roku 2017 komunity Zing.cz

Hry roku 2017 komunity Zing.cz

Michal Burian

Michal Burian

39

V přehledné infografice vyhlašujeme hru roku, střílečku roku, akci/akční adventuru roku, jednotlivé exkluzivity roku a v neposlední řadě zklamání roku a očekávané tituly roku 2018.

Reklama

Od poloviny prosince do začátku ledna jste mohli hlasovat v anketě komunity Zing.cz o hrách roku 2017. Máme velkou radost, že tentokrát se do ankety zapojilo přes 4000 návštěvníků Zingu, což je o tisíc víc, než tomu bylo před rokem. Opět jsme si pro vás připravili přehlednou infografiku, v níž vám prozradíme vždy čtyři hry, které ve svých kategoriích od vás získaly nejvíce hlasů.

Nejlepší hrou roku 2017 komunity Zing.cz se s velkým přehledem stala akční adventura Horizon: Zero Dawn, která vyšla na PlayStation 4. Získala od vás 44,8 procenta celkových hlasů a není tak divu, že obsadila i první místo v kategorii nejlepší akce/akční adventura s výsledkem 50,5 procenta hlasů. Expanzi The Frozen Wilds pro Horizon: Zero Dawn jste rovněž zvolili nejlepším DLC/expanzí.

Nejlepší střílečkou jste vybrali titul Wolfenstein 2: The New Colossus, kterému šlapalo na paty Call of Duty: WWII. Jak se zdá, návrat do druhé světové války se CoD vyplatil, přesto ale u komunity Zing.cz nestačil k tomu, aby porazil BJ Blazkowicze.

Nejlepším RPG je Divinity: Original Sin II, zatímco u závodních her to bylo hodně těsné. S 28,3 procenty vyhrála Xbox One (a Windows 10) exkluzivita Forza Motorsport 7. Druhé místo obsadilo Gran Turismo Sport pro PS4 s 27,6 procenty a třetí dojel DiRT 4 s 23,4 procenty.

Celkem těsné to bylo také u plošinovek. Tou nejlepší je hardcore indie hit Cuphead, kterému kryje záda Super Mario Odyssey.

Překvapení se událo u nejlepší PC hry. Tou je podle komunity Zing.cz survival online fenomén PlayerUnknown’s Battlegrounds a na druhém místě egyptské dobrodružství Assassin's Creed: Origins. U PS4 je to s velkým přehledem Horizon: Zero Dawn. V této kategorii nás překvapilo, že Uncharted: The Lost Legacy z druhého místa na Aloy ztratilo přes 60 procent. Xbox One kategorii opanoval Cuphead a Switch zase ovládla nová Zelda.

Zklamáni jste nejvíce byli z her od Electronic Arts - 22,2 procenta Mass Effect: Andromeda a 15,7 procenta Star Wars: Battlefront 2. Produkty od EA se vám natolik znechutily, že jste samotnou společnost Electronic Arts vyšvihli na celkové čtvrté místo s 13 procenty. Před ní už je jen Destiny 2, které má o procento více.

Komunita Zing.cz se v letošním roce nejvíce těší na God of War (23 procent), The Last of Us Part II (22,4 procenta), Red Dead Redemption 2 (20,6 procenta) a Kingdom Come: Deliverance (14,8 procenta).

Na zbývající příčky a kategorie se podívejte níže v infografice. Dopadla komunitní anketa podle vašich představ? Napište nám do komentářů.

Hry roku 2017 komunity Zing.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama