Formule 1 svou letošní sezónu přesunula do virtuálního prostoru
Novinka Formule 1 svou letošní sezónu přesunula do virtuálního prostoru

Formule 1 svou letošní sezónu přesunula do virtuálního prostoru

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Závody budeme moci sledovat na oficiálním twitch kanálu.

Reklama

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že některé sportovní události se kvůli nepříjemnému koronaviru přesunuli do digitálního prostředí v jejich oficiálních hrách. Avšak Formule 1 tuto myšlenku vzala ještě dále a všechny zrušené závody se uskuteční v podobě online klání Virtual Grand Prix Series ve hře F1 2019 od Codemasters.

Složení na roštu se skládá z několika reálných jezdců Formule 1 a 2 (např. Lando Norris, Nico Hulkenberg či Guanyu Zhou), k nimž byly přihozeni známí streameři závodních her (př. Paul Chaloner - ReDeYe).

A včera z této série proběhl i první závod, kdy se jela Velká cena Bahrajnu. Závod byl nastavený na 14 kol (25% závodu) a kvůli tomu, že někteří nejsou se hrou příliš obeznámeni, byly povolené některé asistence (snížené poškození monopostu, kontrola trakce a ABS).

Přirozeně zde nešlo o žádné body do plnohodnotné soutěže, avšak překvapivě se jednalo o velice zábavnou podívanou, kdy bylo skutečně k popukání sledovat některé jezdce, kteří to brali opravdu vážně.

Celý závod můžete zhlédnout na YouTube, případně na oficiálním kanále Twitch, kde budete moci živě sledovat i další závody.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama