10 NEJLEPŠÍCH HER VŠECH DOB (+ Pohled a názor na ně) - ČÁST PRVNÍ
Blogy čtenářů Článek 10 NEJLEPŠÍCH HER VŠECH DOB (+ Pohled a názor na ně) - ČÁST PRVNÍ

10 NEJLEPŠÍCH HER VŠECH DOB (+ Pohled a názor na ně) - ČÁST PRVNÍ

Lasman

Lasman

Zdravím, drazí čtenáři. Rozhodl jsem se sepsat seznam deseti nejlepších her, které jsem měl za celý život to štěstí hrát. V tomto článku použiji…

Reklama

Zdravím, drazí čtenáři. Rozhodl jsem se sepsat seznam deseti nejlepších her, které jsem měl za celý život to štěstí hrát. V tomto článku použiji poprvé a osobně doufám, že i naposled obrázky. Jsem totiž toho názoru, že vkládání obrázků do každého článku je jen primitivní způsob jak natáhnout délku článku a jediným přínosem pro čtenáře je, že musí myškou zarolovat o něco více. Pakliže je čtenář zvědav na obrázky z dané hry, najde jich spoustu pod článkem v okénku pro ně vyčleněném. Dříve však, než vám jednotlivé tituly začnu popořadě vyjmenovávat, bych vám chtěl vysvětlit, podle čeho a jak jsem vybíral. Nejlepší, jak nejlepší? Graficky, příběhově, hratelnostně? Na tyto faktory jsem pohlížel, avšak jen z části. Velký důraz jsem kladl na výsledný dojem, který na mě hra udělala. Na její hloubku, na způsob vyprávění. Na to, jakým způsobem mě hra ovlivnila. Žebříček, který vám budu prezentovat o pár řádků níže, je dosti kontroverzní a lehce nespravedlivý - dvakrát budu jmenovat místo hry trilogii. I tak si na svých názorech trvám. A teď už k věci… 10. L.A. Noire Desáté místo mého žebříčku získává nejlepší herní detektivka, a sice L.A. Noire. Mě si tento titul získal především originalitou a věrností. Dokonce bych se nebál nazvat L.A. Noire jako simulátor detektiva. Hrajete za Cola Phelpse, neskutečného sympaťáka a schopného komisaře. Na jeho cestě postupujete po karierním žebříčku, řešíte nejrůznější vraždy a vyslýcháte podezřelé. Hra přímo překypuje originalitou. Zážitky, které si odnesete z L.A. Noire budou několikanásobně silnější, než to co si odnesete z obyčejné střílečky. Hra též nabízí výtečný příběh, kdy se časem začne míchat Colova práce s jeho osobním životem. Za nádherné finále, za skvělé herecké výkony a hlavně za tu originalitu uděluji L.A. Noire krásné desáté místo naší tabulky.Zde vložte popisek

9. Alan Wake Akční pecka popisující život sympatického spisovatele je zde jakožto představitel akčních her. Přesně takto by podle mě měla každá akční hra vypadat. Silné hlavní postavy, brilantní příběh, atmosféra, dlouhá herní doba – i s těmito parametry může hra fungovat. Co může, ono to tak funguje. To, že je Alan Wake jakýmsi vzorem není jediný důvod, proč jsem jej zde zařadil. Může za to i grandiózní soundtrack, který naprosto umocňuje už tak silný zážitek z hraní. Příběh spisovatele a jeho múzy získává deváté místo a k tomu ještě veliký aplaus za skutečně vyvedený soundtrack.

8. Assassin’s Creed 2 – Assassin’s Creed Brotherhood Assassin’s Creed – Assassin’s Creed Brotherhood  není žádný skutečný název, ale jde o 2 na sebe navazující hry. Já se jen zkrátka nemohl a nemůžu rozhodnout, která z nich je lepší.  Jedná se o dvě akční adventury soustřeďující se na život jednoho z nejlepších herních hrdinů, na mistra Ezia. Musím říct hned na začátek, Assassin’s Creed 2 ze mě vytvořil pravého hráče. Do té doby jsem hrál hry, dá se říci oddychově, avšak až příchod Assassin’s Creed 2 z mého hlediska posunul hraní na úplně novou úroveň. A to hlavně proto, že dominovala ve všech herních směrech. Silný příběh, herní postavy, grafika… Je jedno na co si vzpomenete, ať je to cokoliv, Assassin‘s Creed 2 v tom je jistě dobrý. Hru skutečně zbožňuji a následné pokračování ji skoro překonalo (respektive se jí alespoň vyrovnalo).  Assassin’s Creed Brotherhood posouvá principy už tak skvělého předchůdce přidáním mnoha oblíbených funkcí jako jsou multiplayer, či systém výzev pro každou misi. Více snad nemá ani cenu o Assassin’s Creed říkat, vždyť tuto hru všichni znáte. Snad bych pro vás jen dodal, že rozhodnutí, který z těchto dílů patří do tohoto žebříčku, je individuální.

7. The Longest Journey

Tuto velice starou a pozapomělou adventuru do svého žebříčku prostě zařadit musím. Ať to všichni vědí, The Longest Journey je hra s nejlepším příběhem všech dob. Nejdelší cesta (a že je sakra dlouhá, přes 25 hodin ustavičného vyprávění) se věnuje životnímu údělu studentky April Ryan, která zjistila, že dokáže cestovat mezi dvěma prastarými světy. Na začátku článku jsem psal, že též hledím na hloubku celé hry. I zde The Longest Journey bez debat dominuje. Nezáleží na tom, jak moc je The Longest Journey staré, už jen kvůli nejlepšímu příběhu stojí za zahrání i dnes. Svou genialitou změnilo The Longest Journey kompletně můj pohled na adventury. Po dohrání The Longest Journey jsem si zahrál spousty a spousty starých adventur, avšak žádná z nich se jí ani z poloviny nerovnala. Jasný důvod, proč si zasloužila sedmé místo.

6. Fallout: New Vegas Fallout: New Vegas je post-apokalyptické akční RPG. Velkolepé post-apokalyptické akční RPG. Důvodů, proč si šestou příčku zasloužila Mohavská poušť, je přinejmenším hora. Miloval jsem ty slastné chvíle, kdy jsem jen tak putoval radiací zničenou krajinou, sbíral všemožné cenné odpadky a zbytečnosti, plnil questy a užíval si atmosféru jednoho z nejlepších herních prostředí vůbec. Užíval jsem si hraní karavany, užíval jsem si prozkoumávání vaultů. Užíval jsem si popíjení Sunset Sarsaparilla a používání stimpaků. Fallout prostě zbožňuju. Dokázal mě vtáhnout do děje a donutil mě nahrát přes stovku hodin. A já si nevzpomínám byť jen na jedinou vteřinu kdy by mě Fallout nudil. Mimochodem, Fallout u mě vyhrál ještě jednu cenu. Obsahuje totiž nejlepší questy, jaké jsem kdy plnil. Za to za všechno, co mi Fallout nabídl, je šestá příčka vhodná, neměl-li bych udělit vyšší.

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama