12 Days of Free Games: Hyper Light Drifter
Hyper Light Drifter Novinka 12 Days of Free Games: Hyper Light Drifter

12 Days of Free Games: Hyper Light Drifter

Michal Jonáš

Michal Jonáš

3
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Linux Linux Xbox Xbox One Apple iOS Apple Mac

Dobrodružné RPG vytvořené podle nemoci hlavního vývojáře zdarma.

Reklama

Hyper Light Drifter podle svého názvu evokuje nějakou futuristickou závodní hru ve stylu wipeoutu, ale není tomu tak, protože se jedná o dobrodružné akční RPG v pixelové 2D grafice z horního top-down pohledu, jež se svým pojetím vrací do 8 a 16-bitové konzolové éry NES/SNES. Perličkou je, že hlavní tvůrce se pro tuto hru inspiroval svými zážitky, když prodělal infarkt.

 

12 Days of Free Games: Hyper Light Drifter

 

Tvůrci z kalifornského indie studia Heart Machine vyrobili Hyper Light Drifter jako pixelartovou kombinaci The Legend of Zelda: A Link to the Past a Diabla. Hra měla v menší podobě původně vyjít už v roce 2014, jenže díky veleúspěšné kickstarterové kampani (požadováno 27 tisíc dolarů a vybráno 645 tisíc!) se studio rozšířilo a celá hra ještě zvětšila.

Nakonec důkladně vylepšený titul vyšel pro PC v roce 2016, zatímco naposledy se objevil v polovině letošního roku na mobilní iOS, takže se jedná vcelku o novou hru. V tomto RPG se chopíte role tzv. Driftera, speciální postavy, která umí využívat starodávné a dávno zapomenuté technologie. Jeho hlavní zbraní je energetický meč, jenž se nabíjí z článků poschovávaných v prostředí.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=nWufEJ1Ava0&feature=emb_logo[/embed]

 

Vaším cílem je likvidace stále silnějších a větších potvor a aby se hra co nejvíce přiblížila svým předobrazům z konzolí NES a SNES, což byl záměr, neobsahuje žádné dialogy, jen hudbu a zvuky. Hrát lze jak sólo, tak i v kooperativním multiplayeru. Hru si zdarma stáhnete z Epic Games Store a ve své době dostávala výborné osmičkové recenze.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama