4K update do Minecraftu zrušen
Minecraft Novinka 4K update do Minecraftu zrušen

4K update do Minecraftu zrušen

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Po dvouletém čekání se "Super Duper" grafiky v kostičkovém světě nakonec nedočkáme.

Reklama

Před více než dvěma roky na herním veletrhu E3 Mojang oznámil, že Minecraft obdrží Super Duper Graphics Pack, jenž měl vyjít ještě téhož roku a měl do hry přidat podporu 4K textur a rozlišení na platformy, které 4K umožňují. Ale jak šel čas, situace kolem balíčku utichla a samotný Mojang se k němu odmítal vyjadřovat. Včera toto informační ticho bylo přerušeno, nikoliv však pozitivní zprávou.

Společnost totiž na svých oficiálních stránkách oznámila, že vývoj grafického updatu byl zrušen. Hlavním důvodem ukončení vývoje byly především technické problémy, kdy se studio potýkalo s obtížnou implementací balíčku na různé platformy a nebylo spokojeno s během hry.

Ačkoliv je tedy škoda, že se oficiálně nedočkáme Minecraftu ve 4K, tak nás autoři ujišťují, že se snaží najít nové způsoby, jak hru vizuálně vylepšit, což by rozhodně nebylo na škodu.

A kdyby jste náhodou s touto populární hrou stále neměli žádné zkušenosti, můžete si ji zakoupit na Xzone.cz na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch, společně s doprovodným merchem.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama