5-nejocekavanejsich-her-pc
Blogy čtenářů Článek 5 NEJočekávanějších her (PC)

5 NEJočekávanějších her (PC)

V nedávné době jsem přemýšlel co se změnilo od té doby co znám Zing.cz. A odpověď byla nasnadě.

Reklama

V nedávné době jsem přemýšlel co se změnilo od té doby co znám Zing.cz. A odpověď byla nasnadě.

Teď, když znám Zing.cz jsem rozhodně více v obraze co se týče herního průmyslu. A hned znám více her, které stojí za to si je předobjednat.

A které by to měly být?

 

(Tento žebříček se týká pouze nejočekávanějších her pro PC. Konzole mají úžasné exklusivity ovšem ty tu nenajdete!)

 

5: Brink

Ti z vás co se pohybují v on-line hrách už jistě ví o připravované akci Brink.

 

Proč se těšit: Brink má spojit to nejlepší z doposavadních on-line her a vše vám má naservírovat v postapokalyptické co-op akci. A co je na ní tak revolučního? Rozhodně plynulost hraní. Stalo se vám někdy, že hrajete s přáteli nějakou hru a vy se marně snažíte někam vyskočit a vždy spadnete, či vás někdo zasáhne? S Brink je to už minulostí. Pohyb bude totiž řešen jedním tlačítekm (tzv.: S.M.A.R.T.). Toto tlačítko vám poskytne plynulý a stylově vypadající pohyb. Tlačítko S.M.A.R.T. totiž dokáže překonat jakoukoliv překážku v terénu. Když třeba chcete vyskočit na střechu. Podíváte se na toto místo a zmáčknete toto tlačítko a vaše postava se tam sama dostane co nejrychleji a nejefektivněji. Ovšem když vám tato vychytávka nebude vyhovovat lze ji vypnout, ale připravíte se o neobyčejný zážitek z pohybu.

 

 

Příběh: Jak jsem již zmínil, hra vás dostane do postapokalyptického světa. Ovšem ne do takového, který znáte například z Fallout. Svět totiž postihne globální oteplování a celá planeta Země bude pokryta vodou. Je jen malý kousek (město jménem Archa), kam se lidské plemeno může dostat. Toto místo ovšem již nyní praská ve švech a vzniká chaos. Občanská válka. Klasická zápletka, jen malý detail. Vše je koncipováno jako masivní multiplayer. Hru si můžete samozřejmě projít i jako singlplayer s velice inteligentním AI, ale Brink je přesto brán jako multiplayerovka jako řemen. A právě tlačítko S.M.A.R.T. (Smooth Movement Across Random Terrain) vám z klasické multiplayerové řežby dokáže udělat velice realistický zážitek.

 

O hře: vývojáři: Enemy Territory

platformy: XBox 360, PS3, PC

datum vydání: Jaro 2011

4: Need for Speed: Hot Pursuit

Určitě tu není nikdo kdo by o novém přírůstku Need for Speed série neslyšel. A určitě je vás tu více kdo má hru předobjednánu.

 

Proč se těšit: Zpátky ke kořenům. I tak by se dal shrnout nový díl Need for Speed s podtitulem Hot Pursuit. Ano jedná se o pokračování starého Need for Speed III: Hot Pursuit z roku 1998. Hot Pursuit je... jiný. Asi pro to, že to dělá poprvé Criterion. Ano ti Criterion od Burnoutu. Zda-li je to dobře či ne nechám na každém z vás. Podle mě ano, protože poprvé se dají pořádně rozmašírovat auta. A že těch aut tam je požehnaně. Criterion se vyznačuje hlavně krásně zpracovanými světy. Svět v Hot Pursuit není vyjímkou. Rozlehlý, různorodý, s místy kde z aut dokážete vyždímat opravdu maximum. Už žádné uličky ve městě, ne! Další z věcí, která tu ještě nebyla je, že můžeme jezdit i za policii. A když říkám za policii už nemám na mysli pouze nějaké Cruisery, nýbrž nadupané káry od Lamborghini přes Porsche až po legendární Bugatti Veyron. Jen si představte brázdit silnice ve Veyronu v policejních barvách.

Tudíž z toho vyplývá, že na začátku hry si vyberete na jaké straně zákona chcete být. Zda-li jako nelegální závodník či jako policie.

Samozřejmě bych ještě nemohl opomenout revoluční systém Autolog, který vám poskytne základnu pro hraní s přáteli. Utvoříte například rekord na nějaké trati a váš kamarád vás překoná, systém Autolog vás ihned vyzve a vy si vyberete zda-li chcete svůj rekord obnovit či to nechat být.

Autolog je v tomto revoluční a lidé co ho nazývají Facebook pro závodníky rozhodně nejsou mimo.

 

 

... zde pokračujte v psaní ...

 

Příběh: Když už, tak už. Asi něco takového si řekl Criterion, jelikož žádný převratný příběh nečekejte. Už žádný Hollywoodský námět (jako tomu bylo u Undercover). Tudíž příběh u Hot Pursuit nečekejte! (Z toho co jsem pochytil by jsme měli být rádi jestli se vůbec dočkáme nějakých cut-scén).

 

O hře: vývojáři: Criterion

platformy: XBox 360, PS3, PC, Wii

datum vydání: 18. listopad 2010

 

3: Portal 2

Ano, Valve! Valve se rozhodlo nás obdařit pokračováním velmi oblíbené logické hry jménem Portal.

 

Proč se těšit: Odpověď je velmi jednoduchá. Zkrátka je to Valve. Kdo by se netěšil na hru od Valve?

Portal 2 nám má nabídnout hrátky s portály jako tomu bylo u prvního dílu, ovšem nyní daleko důmyslnější. O hře toho není zase tolik známo. Z toho co nám mohl nabídnout trailer na co-op (Ano Portal 2 se dočká i multiplayeru!) lze usoudit že bude multiplayer velice zábavný.

 

Příběh: Portal 2 se bude odehrávat hezkých pár stovek let po událostech prvního dílu. Celý komplex je za tu dobu dosti zničený a příroda si z něj udělala útočiště (stromy a mechy uprostřed místností nejsou vyjímkou). Ačkoliv se na konci prvního dílu zdálo, že Glados je mrtev (vysoce inteligentní stroj provázející nás prvním dílem) není tomu tak. A je tedy na nás ho zastavit. Na nás jakožto Chell (hrdnika z prvního dílu).

 

O hře: vývojáři: Valve

platformy: XBox 360, PS3, PC, Mac

datum vydání: 9. února 2011

 

2: Deus Ex: Human Revolution

Milovnící sci-fi stříleček těšte se. Přichází třetí díl veleúspěšné střílečky s RPG prvky.

 

Proč se těšit:Deus Ex: Human Revolution se pyšní hlavně originálním zpracováním a úžasnou atmosférou. Celá hra je laděná do černé (špína a temnota) a zlaté (prosvítající naděje) barvy. Nebude se jednat o klasickou střílečku, nýbrž o střílečku kombinovanou stealth akcí s rpg prvky.

Hra bude taktéž kompinovat TPS a FPS pohledy, které se budou zcela plynule přepínat.

 

 

Příběh: Líbí se vám vize, kdy mají nadnárodní korporace všechnu moc? Tak to by vám Deus Ex 3 neměl uniknout. Deus Ex: Human revolution se odehrává ve fiktivní budoucnosti (2027 - 25 let před událostmi z prvního dílu) a vy jakožto Adam Jensen jeden z členů korporace, která dokáže lidem inplantovat robotické části těla budete mít následující úkol.

Na korporaci bude spáchán útok a vaším úkolem je vystopovat organizaci, která za tímto počinem stojí. Říkáte si jednoduché že? Ani zdaleka. V budoucnosti mají totiž téměř všichni nejmodernější výdobytky techniky a proto obelstít je nebude tak jednoduché.

 

O hře: vývojáři: Eidos Studios

platformy: XBox 360, PS3, PC

datum vydání: únor 2011

1: Crysis 2

Ano je to tu. Veleočekávaný druhý díl (poprvé multiplatformní) trilogie Crysis. První díl je dnes již obecně znám jakožto graficky nejrealističtější a nejpokrokovější hra historie.

 

Proč se těšit: První díl byl pro někoho sice příběhově nezajímavý, ale nějak se začínat musí. V prvním díle mimozemšťané napadli ostrov, ovšem to bylo nic oproti tomu co přijde nyní. Mimozemsťané se totiž dostaví v plné zbroji. Celý svět je napaden. A my půjdeme útoku čelem. Mimozemšťané si totiž nevezmou pod ruku taktéž nic menšího než New York. Hra nás dostane do zdevastovného New Yorku s tím, že jsme téměř proti všem. Jak jsem již zmínil, Crytek (vývojáři Far Cry, Crysis a nyní Crysis 2) je znám, že dělá graficky legendární kousky a to díky jejich revolučnímu (co se týče vizuálních efektů) CryEnginu. S Crysis 2 přijde další generace tohoto enginu s číslovkou 3 a ten nám mimo jiné poskytne i multiplatformní editor pro vývojáře (Sandbox 2).

 

 

Příběh: Příběh prvního dílu se točil kolem speciální jednotky americké armády, která využívala revoluční oblek supervojáka takzvaný Nanosuit. Ten nám poskytl schopnosti typu: neviditelnost, rychlost, síla a obrana ovšem tento Nanoblek údajně neměl aktivovány všechny schopnosti a v Crysis 2 se nám pod ruku dostane Nanosuit 2. Ten má lépe kombinovat předchozí schopnosti plus přidat ještě nějaké další. Okolo příběhu jako takového toho není ještě tolik známo ovšem už teď je jasné, že už půjde o trošku jinou třídu než příběh v prvním díle.

 

O hře: vývojáři: Crytek

platformy: XBox 360, PS3, PC

datum vydání: 22. března 2011

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama