Ace Attorney 6 v detailech
Novinka Ace Attorney 6 v detailech

Ace Attorney 6 v detailech

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Zjistěte si více o základních herních principech připravovaného 3DS pokračování.

Reklama

Letos nás čeká již šestý díl právnické série Phoenix Wright: Ace Attorney a možná vás bude zajímat, jak moc se bude odlišovat od těch předchozích. Capcom vydal nové informace a obrázky, zachycující základní herní principy, tak se s nimi pojďte seznámit.

Základní systémy

Příběh této série se vždy zásadním způsobem posunuje kupředu prostřednictvím dvojice rozdílných částí. Jde o Detective a Courtroom Parts, tedy části hry, ve kterých vyšetřujete a pak ty, ve kterých "bojujete" v soudních síních. Tato nová hra se odehrává ve dvou rozdílných zemích, ale postup je zcela shodný. Dojde-li k nějakému incidentu, budete zkoumat místo činu, shromažďovat důkazy a svědectví prostřednictvím Detective Parts. S těmito důkazy a svědectvím budete bojovat proti státných žalobcům a svědkům v Coutroom Parts a odhalovat tak pravdu o daném incidentu.

Detective Parts

Zde budete hlavně mluvit, vyšetřovat a pohybovat se po různých místech. Prostřednictvím těchto herních prvků budete od osob, spojených s jednotlivými incidenty, sbírat svědectví a související důkazy. Musíte ale myslet na to, že nesmíte nic přehlédnout, aby vám nic neuniklo.

Coutroom Parts

Slovní potyčky mezi svědky a právními zástupci slouží k odhalení jejich lží a nesrovnalostí ve výpovědích. Musíte otřást se svědectvím, dokázat, že je v rozporu s vašimi vlastními shromážděnými důkazy a výpověďmi, předložit své důkazy a dospět zdárně k odhalení pravdy.

Shromažďování důkazů a informací

Vyšetřování místa činu, vyslechnutí svědků, sběr stop a důkazů vztahujících se k incidentu. To je ve zkratce vaše činnost při vyšetřování. Množství míst, které můžete v souvislosti s vyšetřováním navštívit, je větší, než kdykoli předtím. Vyšetřování tak bude prý příjemnější. Navýšilo se množství míst, které můžete s postupujícím příběhem navštívit, ale s tím také vzrůstá počet míst na průzkum. Pomáhat vám bude funkce Detective Memo, která vám pomůže získat tak lepší přehled o tom, co provést dále, jaký bude váš další krok. Vámi sebrané důkazy budou k vidění v Coutroom Record na spodní obrazovce konzole 3DS. Prohlížet byste je měli co nejvíc a nejčastěji. Některé z předmětů lze totiž prohlédnout ve 3D a najít tak něco víc.

Více míst pro vyšetřování a různé úhly pohledu

Počet lokalit, které můžete navštívit, se postupně při hraní zvyšuje. Vše musíte důkladně prozkoumat a zachytit všechny stopy. Na první pohled se vám ani nemusí zdát, že něco souvisí s vaším případem. Bližší průzkum ale může objevit skrytou pravdu. Některá místa zločinu si pak můžete prohlédnout i ve 3D a nevynechat tak žádné, ani ty nejmenší důkazy.

Stopy a souvislosti

Dialogem s lidmi, zapletenými do případu, můžete zaslechnout i něco navíc. Různé příběhy odkrývají různá témata, ze kterých můžete shromažďovat další informace. Po klepnutí na důkazy týkající se případu, můžete objevit možnosti pro zjištění dalších informací. A pokud jste v koncích, stále můžete využít funkci Detective Memo.

Lži a nesoulady v soudní síni

Vašim cílem je pomoci nevinně obžalovaným. Musíte "bojovat" se svědky a se státními žalobci a odhalit jejich lži a nesrovnalosti ve svědectvích. Podávané svědectví nemusí být nutně pravdivé. Se svými informacemi a důkazy musíte odhalit sebemenší nesrovnalost a upozornit na ně prostřednictvím funkcí Press a Present.

Phoenix Wright: Ace Attorney 6 má v Japonsku vyjít pro 3DS ještě letos, stejně tak je v plánu i západní vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama