Ace Combat: Assault Horizon – pořádná akce v oblacích
Preview Článek Ace Combat: Assault Horizon – pořádná akce v oblacích

Ace Combat: Assault Horizon – pořádná akce v oblacích

Libor Vacata

Libor Vacata

5

Divoké honičky v oblacích, rachot kulometů, výbuchy raket a vyletující ohnivé trosky letadel – to tu dlouho nebylo.

Reklama

Nový Ace Combat vám napumpuje adrenalin do žil. Na rozdíl od realistických simulátorů totiž z kokpitu letadla nabídne spíše pohled na frenetickou akci, než na tisíce kontrolek, tlačítek a navigačních plánů.

Ace Combat: Assault Horizon chce být zcela jistě hrou, která razantně změní image. Herní styl zaměří na akčně laděný systém vzdušných soubojů, který se zblízka soustředí na nepřítele, sleduje každý jeho úhybný manévr a s rachotem se pustí do jeho odstřelování, za doprovodu ohromujících audiovizuálních efektů. Když někoho zasáhnete, kamera se přiblíží přímo na explozi a poté se opět stáhne zpět k vašemu letadlu. To všechno by vás mělo daleko těsněji přiblížit k samotné akci.

Arkádové létání

Tentokrát budete v extrémních rychlostech stíhat zkušené piloty, kteří kličkují nepředvídatelnými směry mezi vysokými domy a budete se na jejich letounech snažit udržet zaměřování raketového systému. To všechno za ohlušujícího řevu tryskových motorů, výbuchů raket a ohlušujících salv z kulometů. Tím pádem je pryč pouhé hledání vzdálených teček na radaru, tady budete celou dobu uprostřed válečné vřavy. Intenzivní akční zážitek navíc umocní agresivní metalový soundtrack, který zkomponoval veterán celé série Keiki Kobayashi.

Z předcházejících řádků jasně vyplývá, že Assault Horizon odstraní ze série Ace Combat poslední zbytky mechanizmů leteckých simulátorů a soustředí se zejména na akční zážitek. Neznamená to, že by se ze hry stala úplná arkáda, ovládání letounů bude naštěstí pořád docela propracované a dobré zvládnutí pilotáže by přeci jenom mělo vyžadovat nějakou chvíli učení a soustředění. Ovládání ovšem bude zjednodušené na způsob klasických stříleček, i když podle autorů by mělo být fandům předchozích dílů umožněno v menu zapnout pokročilejší konfiguraci známou z minulých let. Stejně tak ve hře zůstane pohled z kokpitu, díky němuž se může virtuální pilot cítit alespoň trochu jako ve skutečnosti.

Dýchám ti na záda

V akčních scénách, kdy se letadla přiblíží na dohled, se však kamera přepne do pohledu třetí osoby někam blízko ocasu, tak, abyste měli přehled o okolním dění a mohli si vychutnávat všechny vizuální efekty. Podle herního producenta Kazutoki Kona herní systém nabízí velmi intenzivní dogfight na blízkou vzdálenost. Zatímco dříve jste ve hrách pronásledovali vlastně jen vzdálené body na obrazovce, nyní přímo vidíte, na co střílíte, jste v přímém kontaktu. Můžete nepřítele sestřelit kulometem, nebo mu třeba ustřelit křídla. Nový systém blízkého boje dovoluje vývojářům připravit celou řadu dramatických momentů.

Série Ace Combat rovněž změní herní prostředí. Podivnou směsici fiktivních lokací tentokrát nahradí skutečná místa z různých částí světa. Autoři při tvorbě velkých měst využili satelitních map a dalších fotografií a snažili se je věrně převést do počítačové podoby. Z velké výšky krajina vypadá jako textura, avšak jak postupně klesáte k zemi, objevují se detaily budov, až si nakonec budete připadat jako v ulicích skutečného města. Zveřejněné ukázky přiblížily lety mezi mrakodrapy v Dubaji, což samozřejmě nebude jediné místo. Podíváte se třeba na další oblasti ve východní Africe nebo v Rusku.

Americký hrdina

Celou hrou se táhne jednoduchý příběh, v němž sledujete životní kroky podplukovníka Williama Bishopa, který je důstojníkem amerických vzdušných sil nasazených v Africe. Postupně odhalíte pozadí boje o supertajnou ničivou zbraň a budete pronásledovat hlavního padoucha přezdívaného Shark podle airbrushe s vyceněným žralokem na spodku jeho letadla.

Hra nabídne kampaň odehrávající se na osmnácti rozsáhlých mapách, kde se postupně zapojíte do několika desítek různých misí, které se nebudou soustředit pouze na souboje stíhačů v oblacích, ale dovedou vás i k likvidování pozemních cílů v kokpitu bojových helikoptér nebo bombardování nepřátelských vojenských stanovišť. Dostanete se tak k pilotování vrtulníků Blackhawk a Apache Longbow, z letounů budete mít k dispozici stíhačky F-15C Eagle, SU-33 Flanker, F-22A Raptor nebo bombardér F-35B Lightning II.

Ace Combat: Assault Horizon se ve verzích pro konzole Xbox 360 a PlayStation 3 dostane na trh 14. října letošního roku a my se na něj nesmírně těšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama