Activision Blizzard v prvním čtvrtletí výrazně vydělával
Novinka Activision Blizzard v prvním čtvrtletí výrazně vydělával

Activision Blizzard v prvním čtvrtletí výrazně vydělával

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Čistý zisk společnosti vzrostl meziročně o 87 %.

Reklama

Activision Blizzard zveřejnil čísla za první čtvrtletí roku 2023 (od ledna do konce března). Po rozhodnutí britských úřadů o zablokování akvizice ze strany Microsoftu alespoň částečně uklidňuje investory – meziročně rostly tržby i výdělek.

Tržby společnosti se zvýšily meziročně o 35 % z loňských 1,7 miliardy dolarů na bezmála 2,4 miliardy. Největší podíl má na nich mobilní King, který meziročně poskočil o 8 %, největší rozdíl zaznamenal od loňska Blizzard (62 %) a o 28 % víc vynesl Activision Blizzard. Čisté zisky pak vzrostly celé společnosti dokonce o 87 %. Na 740 milionů dolarů se vyšplhaly z loňských 395.

Activision Blizzard klade ve finanční zprávě důraz na mobilní segment, který drží 40% podíl na celkových tržbách. Jmenovitě mluví o sáze Candy Crush, Call of Duty Mobile a Diablo Immortal. Projevit se měly i předobjednávky Diabla IV, veřejná beta se pak pravděpodobně promítla i do počtu uživatelů. Zatímco Activision zaznamenal meziročně o 2 miliony uživatelů méně a King ztratil dokonce 7 milionů lidí, hry od Blizzardu si zahrálo o 5 milionů hráčů víc.

V roce 2022 byl Activision Blizzard sedmým vydavatelem v žebříčku tržeb. Xbox, který v současnosti usiluje o nákup společnosti, se umístil za Tencentem a PlayStationem s odstupem necelých 9 miliard dolarů a odhadovanými tržbami přesahujícími 15,5 miliardy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama