Activision Blizzard žaluje Netflix
Novinka Activision Blizzard žaluje Netflix

Activision Blizzard žaluje Netflix

Dominik Tománek

Dominik Tománek

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Streamovací platforma Netflix není u soudu poprvé.

Reklama

Na poli videoherního průmyslu se schyluje k dalšímu soudnímu procesu. Tentokrát má ale žaloba přesah o trochu dál. Americký internetový magazín Deadline nedávno informoval o čerstvém sporu mezi Activision Blizzard a Netflix. Společnost stojící za jednou z největších streamovacích služeb totiž údajně Activisionu "ukradla" finančního ředitele Spencera Neumanna, předtím než mu u nich skončil kontrakt. A proto se rozhodli Netflix zažalovat.

Activision Blizzard žaluje Netflix

 

Podle právníku od Activisonu u nich začal Neumann pracovat v květnu 2017, s tím že smlouva měla trvat do dubna příštího roku. Herní vydavatel měl pak v záloze právo dohodu ještě o jeden o rok prodloužit. Po roce a sedmi měsících však Neumann přešel k Netflixu a porušil tím podmínky pracovní smlouvy. Toto porušení je momentálně "základním kamenem" k podání žaloby. Jedna část zní takto:

"Netflix rekrutuje talenty bez ohledu na pravní a etické povinnost. Aby si formovali pracovní sílu podle jejich představ, tak nejenže bezohledně vyhazují své pracovníky v případě, kdy se jim to zdá 'adekvátní', ale dlouhodobě nelegálně přebírají vysoce postavené pracovníky z konkurenčních firem. Nedbajíc na jejich smluvní závazky.

V minulosti už společnost podobný právní spor měla, dokonce dvakrát. Jednou šlo o "krádež" dvou zaměstnanců z Disney a podruhé s mediální společností ViacomCBS.

Žalobci žádají permanentní soudní příkaz pro Netflix, který jim zakáže najímat "zaměstnance vázané smlouvou na dobu určitou" a finanční náhradu vzniklých škod. Activision má také problém s tím, že společnost Netflix se pokouší dostat na videoherní trh. Konkrétně uvádí vystoupení na konferenci E3 2019 v rámci panelu nazvaném "Bringing Your Favorite Shows to Life: Developing Netflix Originals Into Video Games" a následně dvě konkrétní hry "Stranger Things 3: The Game" a "The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics” ("tactics" jim v žalobě vypadlo) od studia Bonus XP.

Celý text žaloby si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama