Age of Empires 4 se stalo součástí vysokoškolské výuky
Novinka Age of Empires 4 se stalo součástí vysokoškolské výuky

Age of Empires 4 se stalo součástí vysokoškolské výuky

Dominik Tománek

Dominik Tománek

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Škoda, že se nepočítá i hraní na mobilu.

Reklama

Studenti University of Arizona jistě jásají. Univerzita pro ně totiž připravila zajímavý projekt, kterým by se klidně mohly inspirovat i vysoké školy u nás. Místní katedra historie totiž ve spolupráci s Microsoftem nabízí velmi zajímavý způsob získání studijních kreditů. Psaní seminárek se tentokrát nekoná, náplň je o něco příjemnější - hraní Age of Empires 4.

Má to však háček, kromě hraní bude potřeba i trochu studia. Začátkem příštího roku se budou moct studenti přihlásit na oficiálních stránkách, které budou obsahovat speciální učební obsah k nastudování. Ten bude navazovat a historicky doplňovat všechny čtyři příběhové kampaně Age of Empires 4. O projekt se postarali dva zaměstnanci katedry historie University of Arizona - docent Paul Milliman, specializující se na středověké dějiny a vedoucí katedry, docentka Alison Futrellová, specializující se na římské dějiny. Futrellová k tomu řekla:

„Zaujala nás myšlenka sestavit lekce v jiným způsobem a s možností zapojit veřejnost do výuky opravdu zajímavým způsobem. A samozřejmě zapojení tak zvučného jména, jako je Microsoft, tomu dodalo na důvěryhodnosti,“ poté dodala. „Jednou z oblastí mého výzkumu je vlastně způsob, jakým byla minulost v nedávné době zpracována v různých médiích.“

Milliman a Futrellová se také objeví v krátkých videích, která pomohou jí propojit celý obsah kampaně. Po dokončení všech klíčových příběhových bodů ve všech kampaních hry a nastudování dodatečného materiálu mohou hráči vyplnit online hodnocení toho, co se naučili. Za úspěšné absolvování tohoto hodnocení získají jeden kredit, který jim bude započítán do studia. Jednou z podmínek je však hru vlastnit nebo mít přístup ke službě Xbox Game Pass. Univerzita, ani Microsoft ji studentům neposkytnou.

Test si na tomto odkazu budou moct vyplnit i lidé mimo univerzitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama