Age of Empires II: Definitive Edition
Novinka Age of Empires II: Definitive Edition

Age of Empires II: Definitive Edition

Michal Jonáš

Michal Jonáš

6
Platformy Windows PC

Definitivní oslava dvaceti let od vydání originálního Age of Empires II.

Reklama

Letos uplynulo dvacet let od vydání originálu Age of Empires II a tak toto jubileum jedné z nejlepších budovatelských a válečných strategických sérií Microsoft připomíná definitivně vylepšenou edicí dvojky. Tu pro Xbox Game Studios (nový název pro dřívější Microsoft Studios) vyleštili američtí Forgotten Empires, což je nezávislé studio, které pro Microsoft dlouhodobě vytváří poslední díly Age of Empires a Age of Mythology. Ostatně název si zvolili podle datadisku Age of Empires II: The Forgotten z roku 2013, jež byl jejich první prací pro řadu Age of Empires.

Age of Empires II: Definitive Edition je již sedmým přírůstkem do druhého Věku říší, nyní vydaným jako remaster s podporou současných rozlišení (včetně 4K UHD), se zbrusu novou kampaní nazvanou The Last Khans a s kvartetem nových civilizací: s Bulhary, Kumány, Litevci a Tatary. Nová edice navíc obsahuje všechny čtyři datadisky, které byly pro druhé Age of Empires vydány: Age of Empires II: The Conquerors / The Forgotten / The African Kingdoms / Rise of the Rajas. A to vše za parádní pětistovku!

 

Age of Empires II: Definitive Edition

 

Zajímavou funkcí je možnost výběru ze tří algoritmů AI umělých soupeřů, protože hra obsahuje jak původní AI z originálu, tak i AI z Age of Empires II: HD Edition + nově vytvořenou umělou inteligenci. Ale pozor, hra je určena jen pro Windows 10, takže je docela možné, že na osmičkách a nižších nepojede. V digitální verzi pro obchod Microsoft Store si můžete novinku zakoupit za 519,- i na Xzone.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZOgBVR21pWg&[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama