Age of Empires II: Definitive Edition dostane rozšíření
Novinka Age of Empires II: Definitive Edition dostane rozšíření

Age of Empires II: Definitive Edition dostane rozšíření

Ondřej Partl

Ondřej Partl

18
Platformy Windows PC

Dvě nové civilizace, tři kampaně a achievementy.

Reklama

Legendární Age of Empires II dorazilo před rokem ve vylepšené verzi v definitivní edici, kterou jistě s otevřenou náručí uvítalo nemalé množství fanoušků.

Samozřejmě byla vylepšena jak stránka vizuální, tak i ta herní, přičemž porce obsahu to byla vrchovatá.

Pokud by vás zajímala naše recenze této edice, naleznete ji zde, kdy si hra odnesla krásných 9 bodů z 10 s verdiktem:

"Kultovní klasika mezi RTS hrami se vrátila v excelentně vylepšené verzi, která je stejně obdivuhodná rozsáhlostí obsahu jako množstvím a kvalitou vylepšení. Dobývání nepřátelských hradů nikdy nevypadalo lépe a Age of Empires se nikdy nehrála tak dobře, jako právě tady. Ať už jste fanoušci originálu nebo jste s touto sérií ještě neměli tu čest, tenhle kousek lze vřele doporučit."

Včera pak bylo do hry oznámeno překvapivé nové placené rozšíření, které přidá hned několik novinek.

Tím hlavním přídavkem jsou dvě kompletně nové civilizace.

Tou první jsou jízdní Burgunďané. Jedná se o národ, jehož první speciální jednotkou je Coustillier, což je jednotka kavalerijního typu s bonusem ke zteči. Druhý speciální typ jednotky je Vlámská milice, kterou lze získat za pomoci technologie "Vlámská revoluce", která z vesničanů udělá těžké pěchotní jednotky s bonusem proti jízdě.

Burgunďané navíc mají přístup k ekonomickým upgradům o jeden věk dříve, než ostatní civilizace. Její padlí rytíři navíc vrací 50 % z jejich ceny.

Burgunďané
Burgunďané

Druhým národem jsou posléze Sicilané. Tento pěchotní národ má bonusy k výstavbě hradů a městských center, které se staví o 100 % rychleji. Pozemní jednotky navíc absorbují 33 % bonusového poškození.

Jejich speciální budovou je Donjon, který slouží pro trénink jednotek s názvem Serjeant, přičemž tyto jednotky mohou stavět další Donjony a následně se do nich i přesunout, z čehož udělají obranou budovu. Do Donjonů se také mohou přesunout lučištníci a vesničané pro další bonusové poškození.

Unikátní technologie Scutage odmění každého člena týmu 15 zlaťáky za každou vojenskou jednotku, kterou vlastní.

Sicilané
Sicilané

Kromě těchto dvou národů se navíc dočkáme tří nových plně namluvených kampaní, kde budeme stavět vlastní říši za burgundy, sicilané nás seznámí s dynastií Hautevillů a v poslední si zahrajeme za Eduarda I., jemuž se přezdívalo Dlouhán.

Navíc se také dočkáme celkově 16 nových achievementů k získání.

Rozšíření Age of Empires II: Definitive Edition - Lords of the West vyjde již 26. ledna a předobjednat si ho můžete na Steamu či Microsoft Store za 9,99 eur (225 Kč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama