Akcie Tencentu dosahují pětiletého minima
Novinka Akcie Tencentu dosahují pětiletého minima

Akcie Tencentu dosahují pětiletého minima

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Společnost ztratila už více než 650 miliard dolarů ze své hodnoty.

Reklama

Tencent je firmou, která na poli herního průmyslu patří mezi ty největší giganty. Stabilně můžeme číst o tom, jak tento kolos investuje. Podle nejnovějších informací však jeho tržní hodnota rapidně klesla. Jedním z hlavních důvodů toho, proč jde celková hodnota dolů je velmi úzké spojení byznysové sféry se státem, což představuje aktuální politiku, jíž Čína razí. Má tím pádem vliv na opravdu hodně faktorů. Stát známé společnosti odmítá schvalovat nové hry a celkově hernímu průmyslu jako takovému příliš neprospívá ani tím, že hráčům limituje čas, který mohou trávit hraním.

Hodnota společnosti má aktuálně něco okolo 293,3 miliardy dolarů. K nastalé krizi přistupuje stejně jako jiné korporace tak, že mění strategie, redukuje počty zaměstnanců a snaží se maximálně redukovat zbytečné náklady. Po posledním sjezdu Komunistické strany Číny by se teoreticky mohla situace pro Tencent mírně zlepšit, hlavní otázkou zřejmě je, jak moc bude stát na známou herní společnost tlačit. Vyloučenou ve výsledku nemusí být ani to, že její tržní hodnota se ještě sníží. Jednou z cest, jak by si mohla rozvázat ruce by se mohla stát expanze na Západ, o níž jsme vás informovali v našem nedávném článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama