Novinka Akční survival Gatewalkers v ukázce hratelnosti

Akční survival Gatewalkers v ukázce hratelnosti

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Začátkem února se dočkáme otevřené bety.

Reklama

A2 Softworks před nějakým časem oznámili svou kooperativní survival hru s prvky akčního RPG. Tento jejich počin se jmenuje Gatewalkers.

V něm budeme cestovat speciálními branami, které nás pokaždé vyhodí v nějakém jiném procedurálně generovaném světě, což vás bude nutit adaptovat se na nové výzvy a situace, jako jsou kompletně noví nepřátelé, efekty počasí, toxická atmosféra či nedostatek vody.

Hlavním prvkem celé hry je nicméně fakt, že tohle všechno lze hrát v partě až čtyřech hráčů (ale přirozeně je zde možnost i pro sólo hraní). V kooperaci si posléze můžete různě rozdělovat úkony, kdy jeden bude mít na starosti sehnat obživu, zatímco další rozdělá oheň, aby se celá parta mohla při chladné noci ohřát.

Kromě toho ve hře bude přítomný propracovaný systém craftování a soubojový systém založený na umu (není zde automatické zaměřování). Zajímavou vlastností také je, že zde nejsou žádné předem určené herní třídy, kdy vaše zaměření určuje výbava.

Pro nejlepší představu o samotné hře ale samozřejmě nejvíce poslouží speciální ukázka, která jednotlivé prvky představuje.

Takovou nedávno vypustili i vývojáři a vy se na ní můžete podívat výše (v náhledu).

Zároveň s touto ukázkou jsme se navíc dočkali oznámení otevřeného beta testu, který odstartuje 3. února, takže jestli vás hra zaujala, budete mít ideální příležitost ji vyzkoušet.

Vydání je následně plánováno na druhý kvartál tohoto roku, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama