Aktualizace pro PS5 a PS4 přidává nové funkce
Novinka Aktualizace pro PS5 a PS4 přidává nové funkce

Aktualizace pro PS5 a PS4 přidává nové funkce

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

8
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

V příštích měsících se máme dočkat dalšího updatu pro PS5.

Reklama

Společnost Sony Interactive Entertainment vydala ve středu 23. března nejnovější aktualizaci softwaru pro konzole PlayStation 5 a PlayStation 4. Z těch nejdůležitějších novinek je přidání Open a Closed Party na obou platformách a aktualizace uživatelského rozhraní pro PlayStation 5. Sony Interactive Entertainment navíc také potvrdila, že se v "příštích měsících" dočkáme na konzoli PlayStation 5 podpory Variable Refresh Rate.

Díky zpětné vazby od účastníků betaverze tak přibyly některé funkce, požadované hráči. Těmi je myšlena možnost vytvářet Open a Closed Party nebo se k nim na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 připojit. U PlayStation 5 pak také došlo k vylepšení uživatelského rozhraní u Game Base a Trophy karet a funkce mono zvuku pro sluchátka.

Pokud používáte mobilní aplikaci PlayStation Remote Play, tak ta je od středy 23. března dostupná v novém tmavém režimu (podle nastavení vašeho telefonu) a u aplikace Screen Reader (pro iOS i Android) si teď lze zvolit z několika nových jazyků včetně portugalštiny, finštiny, švédštiny, turečtiny, řečtiny, thajštiny, a čínštiny (tradiční a zjednodušené).

Hráči na konzoli PlayStation 5 s účty registrovanými ve Spojených státech nebo ve Velké Británii, budou moci navíc vyzkoušet Preview funkci Voice Command, která jim umožní vyhledávat a spouštět hry, aplikace a nastavení zadáváním hlasových povelů. tato funkce půjde využít i pro přehrávání médií, ale prozatím má podporu pouze v angličtině.

Vydání Variable Refresh Rate (VRR) pro PlayStation 5 je naplánováno v příštích měsících. Na televizorech a PC monitorech kompatibilních s HDMI 2.1, bude VRR dynamicky synchronizovat obnovovací frekvenci displeje s výstupem konzole PlayStation 5. Výsledkem má být zlepšení vizuálního výkonu her u konzole PlayStation 5 a minimalizace, nebo úplná eliminace, vizuálních artefaktů. U mnoha titulů pak bude hraní na PlayStationu 5 plynulejší, protože se scény budou vykreslovat okamžitě, grafika bude celkově vypadat ostřeji a sníženy jsou i input lagy. Dříve vydané hry pro PlayStation 5 by měly být pro VRR optimalizovány prostřednictvím patche a nové hry již mohou podporu VRR obsahovat.

Zapnutí Variable Refresh Rate (VRR) je možné i u her pro PS5, které jej nepodporují. Tato funkce sice může zlepšit kvalitu videa, ale zároveň může způsobovat neočekávané vizuální efekty. U těchto titulů ale můžete podporu VRR kdykoli vypnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama