Aktualizováno: V Česku si za nové hry od Ubisoftu připlatíme
Assassin's Creed: Valhalla Novinka Aktualizováno: V Česku si za nové hry od Ubisoftu připlatíme

Aktualizováno: V Česku si za nové hry od Ubisoftu připlatíme

Ondřej Partl

Ondřej Partl

94
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Týká se to zatím jen digitálních konzolových verzí.

Reklama

Aktualizace:

Tato nová částka je výsledkem úpravy české ceny, kterou provedl Ubisoft v důsledku velkého posílení eura v březnu tohoto roku (původně o tři koruny s následným poklesem o jednu, z čehož plyne i ono navýšení o 150 Kč), z něhož se naše cenovka počítá. A jelikož hry v zahraničí (například Slovensku či Německu) již nějakou dobu stojí standardně 69,99 euro, tak to po úpravě dá díky kurzu cenovku 1 949 Kč.

Tento jev se následně dal pozorovat i u her jako Assassin's Creed Origins či Far Cry 5, jejichž plná cena v těchto obchodech je 1 899 Kč, což taktéž bylo zapříčiněno takovouto korekcí.

Za informace děkujeme Marku Tvrdému.


Původní text:

Není tomu moc dlouho, kdy jsme psali o tom, že vydavatelství 2K se rozhodlo, že navýší cenu pro next-gen verze své NBA 2K21. V té době se následně očekávalo, že se k tomuto kroku odhodlají i jiné společnosti, přičemž první vlaštovky se dočkáváme již nyní, avšak ve velice omezené podobě.

Během uplynulého streamu Ubisoft Forward totiž bylo oficiálně oznámeno pokračování střílečky Far Cry s pořadovou číslovkou 6 a taktéž jsme se dočkali odhalení dat vydání pro Watch Dogs Legion a Assassin's Creed: Valhalla. A právě všechny tyto hry jsme si mohli začít předobjednávat skrze různé obchody. Pokud jste pak zabrouzdali na český PlayStation Store či Microsoft Store, zjistili jste, že cenovka těchto her ve standardní edici byla nastavena na 1 949 Kč, oproti ceně 1 799 Kč, kterou má často většina velkých her v těchto obchodech (ačkoliv třeba Far Cry 5 stálo již 1 899 Kč) .

Ceny lepších edic pak dělají 2 749 Kč za Gold a 2 999 Kč za Ultimate Edition.

Aktualizováno: V Česku si za nové hry od Ubisoftu připlatíme
Aktualizováno: V Česku si za nové hry od Ubisoftu připlatíme

 

Tato částka posléze platí už pro aktuální PlayStation 4, respektive Xbox One, kdy ovšem je třeba připomenout, že při vlastnění verze pro aktuální konzole je možný upgrade na next-gen zcela zdarma (tedy možná tohle je důvodem této větší ceny?).

Nicméně situace začíná být ještě zajímavější ve chvíli, kdy zabrouzdáme na stránky totožných obchodů, avšak pro jiné země. Na americkém PS Store tak třeba zjišťujeme, že ceny zůstaly naprosto stejné, tedy 59,99 amerických dolarů, pro všechny tři hry.

Aktualizováno: V Česku si za nové hry od Ubisoftu připlatíme

Vypadá to tedy, že zdražování se týká jen některých (evropských) zemí, kdy stejnou situaci nyní zažívá například Velká Británie (z 54,99 GBP na 59,99 GBP) či Německo, kde však nové hry stojí 69,99 euro již nějakou dobu, a to od všech velkých vydavatelů.

PC scéna zůstává prozatím beze změny a hry stojí stejně, jako předtím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama