Alan Wake
Blogy čtenářů Recenze Alan Wake

Alan Wake

Ano vím, Alan Wake není zrovná nová hra, ale byla to má poslední recenzovaná hra na minulém blog (který bohužel nevydržel nikterak dlouho) a proto jí…

Reklama

Ano vím, Alan Wake není zrovná nová hra, ale byla to má poslední recenzovaná hra na minulém blog (který bohužel nevydržel nikterak dlouho) a proto jí sem hodím, abych tu měl s čím začít.

Seděl jsem sám v pokoji a čekal, co se bude dít dál. Bylo ticho a tma, měl jsem divný pocit. Únosce stále nepřicházel a já začínal mít o Alici opravdu velký strach. Když mě najednou z přemýšlení vytrhla rána. Dveře se rozrazili a do místnosti vpadl posedlý (The Taken) a běžel proti mě, třímajíc sekyru v ruce.

Co se týče grafické stránky, tak jak už jsem poznamenal, je to pastva pro oči. Nejvíce mě ovšem zaujala hra světěl, tmy a stínů. To je nevýdaně podařený kus práce a opravdu to oceňuji. Kužel světla, který se line z vaší baterky, je jedna z nejlepších věcí ve hře. Nebojte se, baterií najdete ve hře požehnaně a snad se mi ani jednou nestalo, že bych byl beze světla (mááálokdy).Les je zpracovaný opravdu krásně a já si nevzpomínám, kde v poslední době bych mohl vidět něco podobného. Postavy jsou nádherné a hlavně mají skvěle udělanou mimiku obličejě při mluvení. Videa pak vypadají opravdu krásně a hlavně realisticky.

 

Jeden z prvků, který Remedy použili je rozdělení do 6ti epizod a to se mi opravdu hodně líbilo. Rekapitulace scének, které se staly v předešlé epizodě, jsou úchvatné a působí opravdu epicky. Pěkně jsem si hru vychutnal a nikdy jsem nehrál více nežli jednu epizodu za den. Těšil jsem se jako malý kluk na druhý den a čekal, co se bude dít dál. Souboje nejsou zase tak těžké, ale neříkám, že jsem ani jednou neumřel. Soundtrack je taky skvělý, nejvíce mě potěšila píseň při závěrečných titulkách a při opravdu velké bitvě na pódiu, ze kterého sršely plameny. Hra se ještě skvěle prolíná s tmavými a denními částmi. Je to velmi stylový kontrast a určitě doporučuji. Kdo miluje záhady a horory, ten se určitě v téhle hře najde.

 

Skill Jam

Alan Wake

Verdikt

Alan Wake není nejideálnější hra s jakou jsem měl zatím možnost se setkat, ale určitě stojí za to si jí vyzkoušet.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Atmosféra
Příběh
Grafické zpracování
Jednoduchost
Opakované a nudné boje
Mírně zvláštní konec
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama