alfa-verze-lokalizace-deus-ex-mankind-divided
Blogy čtenářů Článek Alfa verze lokalizace Deus Ex Mankind Divided

Alfa verze lokalizace Deus Ex Mankind Divided

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

Otestovaný instalátor ALFA verze české lokalizace Deus Ex Mankind Divided byl dneska odeslán jejímu sponzorovi, hernímu obchodu Xzone. Ten má na…

Reklama

Otestovaný instalátor ALFA verze české lokalizace Deus Ex Mankind Divided byl dneska odeslán jejímu sponzorovi, hernímu obchodu Xzone. Ten má na starosti distribuci instalátoru mezi své zákazníky. O důvodech zpoždění jsem psal minule a proto vás odkáži na březnový článek. Také doporučuji si přečíst článek popisující složitost vedení fanouškovské lokalizace.

Kontrola verze hry

Jelikož se v průběhu aktualizací hry několikrát změnilo šifrování souborů, instalátor si kontroluje verzi hry 1.17, která je aktuálně dostupná pomocí klienta Steam. Pokud instalátor nenajde potřebnou verzi, nahlásí chybu a odkáže na stránku, kde budou potřebné informace, pokud by další aktualizace zase hru rozbila. Naše instalátory jsou vždy prioritně stavěny pro legální verzi, ale nebráníme instalaci na verze hry "z jiných zdrojů" než je Steam. Avšak verze 1.17 je nutností kvůli typu šifrování souborů.

Novinky v instalátoru

Novinkou je odinstalátor češtiny. Zatímco dříve stačílo nechat klienty Steam či Origin opravit instalaci hry a hra se vrátila zpět do původního jazyka, teď to není tak snadné, protože část české lokalizace se ukládá do nových souborů ve formátu patche. A pokud nemáte přesně verzi hry, pro kterou je patch vytvořen, tak hra spadne ihned po spuštění. A právě proto jsme instalátor dlouho ladili, abychom tomu zabránili. Pokud již máte nainstalovanou češtinu a hra nefunguje, proveďte odinstalaci češtiny pomocí utility v hlavním adresáři hry (na ploše by se měl po instalaci vytvořit zástupce).

Stav překladu

Jak jsem již psal v březnu, překladatelský tým se rozpadl a projekt převzal překladatel Jakub Stejkora, který již vedl lokalizaci DLC Missing Link pro Deus Ex Human Revolution. Stav překladu se dozvíte z ukazatele na našich stránkách.

Zavedli jsme přesné počítání přeloženého textu a díky tomu již nemusíme nic odhadovat a vidíme zcela přesně, kolik je textu přeloženo. Počet hotových korektur je stále pouze odhadován. Bohužel počitadlo občas zlobí a někdy ukazuje chybu a proto zatím není možné toto číslo zobrazit na serveru přímo a musíme ho opisovat. Ale budeme teď častěji opisovat aktuální stav, abyste měli přehled.

Nový vedoucí Jakub Stejkora je aktuálně jediný překladatel na projektu a musí si postavit zcela nový tým. Pokud máte zájem o spolupráci, napište prosím na email deusex@rpgcestiny.cz a on se vám ozve.

Co v Alfa verzi přeloženo

Přeloženo je 56 % ze všech textů po odstranění duplicit. Bohužel nelze přesně říci, kolik textů z celé hry je vlastně přeloženo, ale nebude to nějak výrazně více. Bohužel kvůli struktury textů, jak se povedly vytáhnout, a odstranění duplikací, není jednoduché zjistit, k čemu patří který text. Proto jsme zavrhli původní plán nejprve přeložit texty z modu Breach a překládali hlavně texty, které vypadaly na dialogy. Nicméně je přeložená i část popísů a novin hlavně ze začátku hry.

Kdy bude další alfa/beta verze

Jak jsem se již dříve zmínil, potřebuji se teď soustředit na dálkové studium vysoké školy při zaměstnání a proto do poloviny července přestanu zcela komunikovat s fanoušky. V srpnu pak společně s Jakubem zhodnotíme, zda je nutné vydávat další alfa verze s nekompletním překladem, či zda rovnou počkat na vydání beta verze se všemi přeloženými texty.

Rychlost překladu záleží na tom, kolik lidí bude ochotno zadarmo pomoci v restartovaném projektu lokalizace pod vedením nového člověka. Zbývá přeložit 880 normostran textů a jeden průměrný překladatel přeloží 30 normostran za měsíc. A proto opravdu potřebujeme nové lidi do nového týmu - pište prosím na email deusex@rpgcestiny.cz a Jakub se vám ozve.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama