Alternativní reality jménem Skyrim 1. díl
Blogy čtenářů Článek Alternativní reality jménem Skyrim 1. díl

Alternativní reality jménem Skyrim 1. díl

ElementGamer

ElementGamer

Už jste někdy snili o světě podle Vašich představ? V tom případě je pátý díl série The Elder Scrolls s podtitulem Skyrim ideální volbou. Ale vezměme…

Reklama

Už jste někdy snili o světě podle Vašich představ? V tom případě je pátý díl série The Elder Scrolls s podtitulem Skyrim ideální volbou. Ale vezměme to od začátku. Skyrim přišel na trh 11.11.2011 a ihned učaroval nejen fanoušky série,ale i nováčky,kteří dosud neprobádali svět Tamrielu. Příběh vypráví o Drakorozeném (Dragonborn),který musí zachránit Skyrim před draky. Ano,draci,to je oč v celé jde hře. Budete je potkávat téměř na každém kroku. Vyjímkou jsou města,na které ovšem draci velmi rádi útočí. A právě Vy musíte odvrátit hrozbu jménem Alduin. Akatoshův syn. Není o něm moc známo a do té doby,než se vrátil do Tamrielu byl považován za pouhou legendu.

        Tvorba postavy aneb udělej si sám...

Ve Skyrimu je mnoho možností jak si upravit postavu k obrazu svému. Od výběru rasy až po úpravy nosu,huňatost obočí,velikost a barvu očí a podobně. Až si vytvoříte postavu,asi Vás překvapí,že jedete na voze. Začínáte totiž jako vězeň,který jede na popravu. Až na Vás dojde řada,na poslední chvíli Vás "zachrání" drak. Stráže si Vás přestanou všímat a půjdou po drakovi,takže můžete v klidu uniknout smrtící sekeře kata. To ale nemění nic na faktu,že kolem Vás vše hoří a Vám nezbývá nic jiného než utíkat. Může se to zdát jako koridor,ale v podstatě je to jen něco jako tutoriál zona. Ale dále už nebudu spoilerovat. Závěr je asi takový,že s výběrem postavy si můžete vyhrát až několik hodin a vyzkoušet tisíce kombinací.

                 Draci,draci a zase draci...

Až vyjdete z oné "tutoriál" zony,zjeví se před Vámi téměř nekonečný svět plný zasněžených hor a travnatých plání. Ze začátku musíte splnit quest od jarla (ve Skyrimu krále) kdy si ulovíte Vašeho prvního draka. Nebude to zase tak těžké a konečně Vás hra pustí do otevřeného světa. Ve Skyrimu nemusíte jen plnit questy,ale i jen tak lovit draky,procvičovat kovářství,alchymii,jednoruční boj,obojruční boj apod. Můžete zlepšovat své schopnosti (skilly) a tím získávat zkušenosti.

 

Pokračování příště. Tento díl byl určen především lidem,kteří váhají nad koupí Skyrimu. V dalším díle se podíváme na bugy a mody :-). Uvítám kritiku a děkuji předem za komentáře.

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama