Phonopolis Novinka Amanita představuje projekt Phonopolis

Amanita představuje projekt Phonopolis

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC Apple Mac

Tuzemský celek opět překvapuje.

Reklama

Studio Amanita Design, sídlící v Brně a založené Jakubem Dvorským, nám v minulosti přineslo hned několik zajímavých a v podstatě až líbezných titulů, které se vždy vyznačovaly velice silnou autorskou vizí, zajímavým světem a čarokrásným vizuálem. A když si člověk myslel, že už tito tvůrci nemohou překvapit, tak představili svůj další projekt jménem Phonopolis.

Skrze něj autoři opět vyrazí mimo svou konformní zónu, kdy nám vůbec poprvé nabídnou 3D svět, který však opět bude oplývat netradiční, a za sebe musím říct vyloženě uchvacující stylizací. Zdejší svět totiž bude tvořen z dílků, předmětů a postav z vlnité lepenky, které budou rozpohybovány za pomoci tradiční animace nabízející 12 snímků za sekundu.

Samotný příběh následně nabídne oproti předchozím titulům tradičnější vyprávění příběhu, jež se bude zaměřovat na hlavního hrdinu Felixe, snažícího se zastavit plány zlotřilého Vůdce, který se chce skrze ampliony pokusit ovládnout kolektivní mysl zdejších obyvatel. Do hry tedy prosakují taková témata, jako je individualismus či manipulace, což by mělo dát poněkud temnější kontury, odkazující třeba na antiutopický román 1984.

Chybět ale přirozeně nebudou ani různé hlavolamy a hádanky, stejně jako hudba Tomáše Dvořáka, kterého můžete znát pod přezdívkou Floex (autor hudby pro Machinarium či Samorost 3).

Datum vydání je však ještě daleko a hru nemáme čekat minimálně v následujících 12 měsících.

Nicméně titul je v přípravě pro několik platforem, mezi nimiž nalezneme i PC a Mac.

Oficiální produktovou stránku na Steamu naleznete na tomto odkazu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama