Amazon zeštíhluje svoji herní divizi
Novinka Amazon zeštíhluje svoji herní divizi

Amazon zeštíhluje svoji herní divizi

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Propouští přes 180 lidí a zaměří se na předplatné.

Reklama

Amazon propouští přes 180 zaměstnanců svojí herní divize. Zprávu magazínu Aftermath společnost potvrdila. Má dojít k úplnému zrušení streamovacího kanálu Crown Channel na Twitchi a také týmu Game Growth, který poskytuje převážně marketingové služby.

Amazon se chce zaměřit na budování služby Prime Gaming dostupné v rámci předplatného Amazon Prime. „Nasloucháme našim zákazníkům a víme, že nejvíc chtějí hry zdarma každý měsíc, takže se nyní zaměřujeme na vylepšování výhod Prime. S těmito změnami v našem obchodním přístupu přicházejí i změny v oblasti zdrojů, které vedou ke zrušení více než 180 pozic,“ napsal viceprezident Chritoph Hartmann v interním emailu, který Amazon poskytl ke zveřejnění.

Amazon letos už jednou propouštěl, v dubnu přišlo o práci asi 100 lidí. Společnost je ale jen jednou z mnoha, které letos přistoupily ke snižování stavů.

„Nikdy není příjemné loučit se s kolegy. K tomuto rozhodnutí nedošlo vedení rychle; bylo výsledkem rozsáhlých úvah a plánování naší budoucnosti. Jsme hrdí na práci, kterou týmy odváděly, posouvaly se do nových oblastí s týdenním obsahem na kanálu Crown Channel a hledaly další způsoby, jak pomoci vydavatelům oslovit nové publikum pomocí služby Game Growth,“ dodal Hartmann.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama