Americké odbory vyzývají EU ke schválení akvizice Activision Blizzardu
Novinka Americké odbory vyzývají EU ke schválení akvizice Activision Blizzardu

Americké odbory vyzývají EU ke schválení akvizice Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4

Nákup podle nich pozitivně ovlivní pracovní trh.

Reklama

Americká odborová organizace Communications Workers of America (CWA), jejíž součástí je i většina herních odborů v Americe včetně těch v Activision Blizzardu a Microsoftu, vyzvala ústy svého předsedy Chrise Sheltona Evropskou komisi ke schválení plánované akvizice první jmenované společnosti ze strany amerického giganta.

Shelton adresoval dopis evropské komisařce pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestager. Píše v něm o problémech spojených s odbory v Activision Blizzardu. „Od roku 2021 CWA podporuje zaměstnance společnosti Activision Blizzard při zakládání odborů. Na každém kroku čelí neústupnému postoji vedení,“ vysvětluje.

V Microsoftu vidí CWA příznivějšího partnera: „Závazky Microsoftu umožní zaměstnancům zasednout k jednacímu stolu a zajistí, že akvizice společnosti Activision Blizzard bude přínosem pro zaměstnance společnosti i pro širší trh práce v oblasti videoher.“ Právě Microsoft schválil největší americké videoherní odbory v ZeniMaxu.

Dnes se v Bruselu uskuteční slyšení před Evropskou komisí ohledně plánovaného obchodu. Vedle Brada Smithe a Phila Spencera z Microsoftu se ho zúčastní také šéf Activision Blizzardu Bobby Kotick, šéf PlayStationu Jim Ryan nebo zástupci Googlu, Nvidie, Valve a EA.

Současný stav akvizice jsme shrnuli a okomentovali v nejnovějším Zing Podcastu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama