Angry Birds budou mít nový domov, Sega potvrdila nákup Rovia
Angry Birds Novinka Angry Birds budou mít nový domov, Sega potvrdila nákup Rovia

Angry Birds budou mít nový domov, Sega potvrdila nákup Rovia

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Apple iOS Android Android

Cena bude nakonec o něco nižší.

Reklama

Sega potvrdila spekulovaný nákup společnosti Rovio Entertainment, jejímž největším úspěchem je bezpochyby převážně mobilní série Angry Birds. Obchod by se měl uzavřít do konce září a cenovka oproti domnělé miliardě dolarů klesne na 775 milionů.

Sega chce díky nákupu finského týmu posílit svoji mobilní divizi a doplnit tak především hry se Sonicem. Vydavatel očekává růst mobilního trhu o 56 % do roku 2026 a věří, že „výjimečné know-how společnosti Rovio v oblasti provozu live-service mobilních her pomůže přinést současné i nové tituly společnosti Sega na celosvětový trh mobilních her, kde je velký potenciál a kde je možné oslovit množství uživatelů“.

Rovio má naopak s pomocí Segy expandovat mimo mobilní zařízení a vydat hry na dalších platformách. Další společné cíle obou firem leží na stříbrných plátnech, koneckonců právě a Sonic i Angry Birds za sebou mají filmové adaptace.

Rovio se zařadí do skupiny Sega Europe a doplní tak třeba Creative Assembly (série Total War, Alien: Isolation) nebo Relic Entertainment (Age of Empires IV, série Company of Heroes)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama