Assassin's Creed 3
Blogy čtenářů Recenze Assassin's Creed 3

Assassin's Creed 3

Art.eX

Art.eX

S dalším pokračováním dnes již kultovní série Assassin's Creed se podíváme za velkou louži, kde probíhá boj mezi templáři a asasíny.

Reklama

S dalším pokračováním dnes již kultovní série Assassin's Creed se podíváme za velkou louži, kde probíhá boj mezi templáři a asasíny.

U předchozích dílů jsme měli možnost nahlédnout do Palestiny, Benátek a Istanbulu ovšem třetí pokračování nás zavede na opačnou stranu Země a to na východ Severní Ameriky. Konkrétně jde o dvě města a to o Boston a New York. K těmto dvěma lokacím přibude i rozsáhlá a otevřená divočina, která udělá s nového dílu ještě lepší herní zážitek.

Příběh nás zavede do druhé poloviny 18. století, kde naší snahou bude nezávislost kolonií nad Británií avšak než se tak stane, budeme muset splnit mnoho úkolů. S novou dějovou linkou přichází i hrdina. Hlavní postavou je tentokrát Connor, míšenec indiána s bělochem, kterému nechybí vlastnosti jeho asasínských předchůdců. Uprostřed hlubokých lesů a bublajících potůčků se ve Vás probudí rudoch. Naučíte se lovit zvěř, pokládat pasti nebo skákat v korunách stromů. S předešlých dílů jsme si zvykli na propracovaná města, která žila vlastním životem. AC 3 není výjimka. Městský život zde doplňuje příroda, ale hlavně zvířata.

Fauna a flóra, se kterou se setkáte v boji za svobodu je opravdu veliká, od prašivých psů ve městech až po medvědy v lesích. Pokud patříte mezi milovníky zvířat a dělá Vám problém zabít mouchu tak v AC 3 v určitých misích raději zavírejte oči. A co teprve souboj, kde jde o lidský život? Díky propracovanému soubojovému systému oproti předešlým dílům budou mít slabší povahy s násilnickou stránkou Connora.

Další novinkou, se kterou se může tento díl pochlubit, jsou námořní bitvy. Lodě se pohybují svižně za každého počasí, takže problémy s ovládáním několika tunového korábu nejsou znát. Okamžiky, které strávíte na moři, nejsou ztraceným časem. Vše do sebe zapadá a vytváří propracovaný celek.

Celá série AC vždy měla nějakou tu vadu na kráse, většinou je jedná pořád o ty stejné chyby. Občas dojde k výpadku titulků nebo k propojení objektů či zamrznutí postavy. Zarážející je, že jde již o 5 díl a autoři tyto chyby stále neodstranili.

AC 3 nabízí skvělou zábavu kde historická data a fakta hrají důležitou roli. Setkáte se i s významnými státníky, kteří ovlivnili americké dějiny. Nejznámější postavou hry bude první americký prezident George Washington. I když se jedná o historickou hru, musíte brát některé momenty a scény s velkou rezervou. A pokud se budete zajímat o americkou historii, raději si přečtěte odbornou knihu, hru mějte pouze jako relax.

 

 

Assassin's Creed 3

Verdikt

AC 3 přináší spoustu nových věcí v novém prostředí, ale pořád Vás nepřesvědčí, že tento titul by mohl být hrou roku.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Rozmanité prostředí
Herní doba
Technické chyby
Slabší příběh
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama