Assassin’s Creed 3 - Rozbor prvního traileru
Speciály Článek Assassin’s Creed 3 - Rozbor prvního traileru

Assassin’s Creed 3 - Rozbor prvního traileru

Daniel Kremser

Daniel Kremser

36

Tajemné náznaky o PC verzi, ještě tajemnější odkazy na lokace a samozřejmě názorná demonstrace všech herních prvků.

Reklama

Na širém internetu se už asi nenajde ani jediný hráč, který by ještě neviděl nejnovější trailer na očekávanou Ubisoftí pecku! Ne každý ale asi trailer podrobil tak zevrubnému zkoumání, aby odhalil úplně všechno, co nám říká a tak jsme se to rozhodli udělat za vás!

Zajímavý a vcelku výmluvný je už začátek traileru a pohled na letícího dravce. Tento záběr činí přítrž nedávné diskuzi na Zingu, jež se právě identitou assassinského ptáka zabývala. Tak tady to máte černé na bílém. Jedná se o Orla bělohlavého! Ostatně je tato volba více než logická, jelikož stejný dravec je taktéž symbolem USA, kde se hra odehrává. Jde tak o jasnou hru se symboly. Jeden za sérii Assassin’s Creed a druhý za Spojené státy.

Druhou podstatnou informací pak je popis lokace hlásající "Mohawk Valley" a také rok 1777. Ubisoft tak odtajňuje jednu z herních lokací a s největší pravděpodobností ji navštívíme někdy v období zimy. Zajímavým přitom je fakt, že údolí je pojmenováno právě podle kmene Mohawků a hlavní hrdina Connor je právě na půl Mohawkem. Může se tak jednat o nenápadný odkaz ke startovní lokaci hry?

Když se posuneme trošku dále, ulpí naše oči na sněhem zaváté vlajce Spojeného království. Považujeme to za ukázku toho, jak ve hře reálně plyne čas. Když totiž někoho například zabijete, tak jeho tělo nezmizí hned, ale například se ztratí pod sněhem.

Nebo nakonec nebožáky povečeří vlci přesně tak, jako se to děje jen o pár sekund dále. Holt má třetí Assassin živoucí svět plný zvěřiny, která rozhodně nemá slitování. V souvislosti s tím nás napadá, zda bude možné zvířátka nějak využívat i v boji, ale na tuhle odpověď si prozatím musíme počkat.

Pocitově bychom z traileru vypíchli především dva důležité momenty. Za prvé jsou to určitě bojové scény, které demonstrují větší posun k otevřenému a více krvavému stylu boje. Po celou dobu jsme nezahlédli skrytou čepel, čímž se potvrzuje zpráva, že se jedná až o druhořadou featuru. Místo toho se v Montrealu soustředili na tomahawk, který je navíc pěkně stylizován do tvaru loga celé série. Během boje se navíc objeví i efektní záběr na boj s dvěma zbraněmi najednou a nezapomnělo se ani na střelnou zbraň, s jejíž pomocí Connor efektně odpraví jednoho vojáka.

Lesní scéna pak ukazuje ještě jeden významný prvek hry, a sice šplhání a skákaní po stromech. Connor je v traileru zobrazován jako hotový Tarzan a prakticky žádná větev pro něj není překážkou. Osobně tak jsme nesmírně zvědaví, jestli tak bude hra vypadat i v realitě a pohyb po stromech bude opravdu působit takto přirozeně.

Druhou styčnou částí je ohromný střet dvou armád v zasněženém údolí. V relevanci na datum a místo z úvodu videa nás ihned napadla bitva u Oriskany, avšak ta se odehrála 6. srpna a toto datum až tak nekoresponduje se zasazením do hustě zasněžené krajiny.

Každopádně můžeme vidět George Washingtona vedoucího vojáky do střetu proti červenokabátníkům a příkladnou demonstraci síly dobových střelných zbraní. Pokud se někdo obával přílišného střílení, už asi nemusí! Přeci jen se po prvním výstřelu vojáci do sebe automaticky pustili s chladnými zbraněmi v rukou. K závěrečné bitvě se váže i inspirativní Washingtonův proslov k vojákům znějící zhruba od půlky traileru.

"Nadešel čas rozhodnou, zda budou Američané svobodní lidé nebo pouze otroci."

"Náš krutý a nelítostný nepřítel nám dává na výběr pouze mezi statečným odporem a ponižujícím podrobením. Proto ho zničíme nebo sami zemřeme!"

Ten je jasným odkazem na delší verzi totožného projevu, který Washington pronesl 26. srpna 1776 před bitvou na Long Islandu. Chápat to lze mnoha způsoby. Prostou chybou počínaje a odkazem na další událost, která se ve hře objeví konče. Přičemž druhá možnost by byla velice pravděpodobná. Mluvíme tady totiž o největší bitvě daného období.

Konec jako u každého traileru uzavírají obligátní loga a lákadla na předobjednávky. Můžeme se tak podívat na nové logo, které se prakticky neliší od těch minulých a navíc má pouze tři hvězdy pod číslovkou III, které znovu odkazují na USA.

Menší rozpaky v nás pak vzbuzuje zmínka v pravém dolním rohu, jež hlásá "PC Format Release to be confirmed". PC verze přitom byla potvrzena tiskovou zprávou. Může snad tento nevinný nápis znamenat její odložení tak, jako tomu bylo u předchozích dílů?

Když si tedy celý trailer shrneme, vyjde nám lehce pomalejší podívaná, z které vyčnívá především povedený souboj v lese a ohromná bitva za účasti samotného George Washingtona. Jedná se o renderovaný trailer v enginu hry, tudíž si můžeme udělat malinkou představu, jak bude samotná hra vypadat. Za to jsme ale dostali alespoň pár náznaků budoucí lokace a Ubisoft také demonstroval, že s valnou většinou herních prvků to myslí skutečně vážně. Za nás určitě palec nahoru!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama