Assassin's Creed Odyssey blíže představuje mořeplavbu
Assassin's Creed: Odyssey Novinka Assassin's Creed Odyssey blíže představuje mořeplavbu

Assassin's Creed Odyssey blíže představuje mořeplavbu

Yurris CZ

Yurris CZ

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

V nevyzpytatelném moři narazíme na bouře a samozřejmě na nepřátelské posádky.

Reklama

Máme tu slibovaný již třetí díl mini série „Behind the Odyssey,“ tentokrát se video od Ubisoftu zaměřuje na lodní bitvy, drancování a průzkum samotného moře. V očekávaném Assassin's Creed Odyssey budou velké lodě opět hrát důležitou roli, podobně jako ve čtvrtém díle s podtitulem Black Flag. Tvůrci slibují, že vše bude lepší a propracovanější, než kdy dříve.

Plavba má nabídnout skvělý zážitek, v nevyzpytatelném moři narazíme na velké bouře a samozřejmě na nepřátelské posádky. Každá loď má svou vlastní úroveň, pokud je úroveň útočící lodě větší než ta naše, je dobré vzít nohy na ramena, doporučují samotní tvůrci ve videu. Když už se do námořního souboje pustíte, máte několik možností jak útočit - využití akcelerace a opravdu tvrdého beranidla na přídi nebo třeba použití široké škály munice. Děla samozřejmě v tomto období nehledejte, o střelbu se stará posádka vaší veslice. Posádku můžete rekrutovat během putování Řeckem, a to i z řad nepřátel. Pokud se během dobrodružství dostanete do potíží, po aktivování jedné ze schopností přispěchá vaše posádka na pomoc.

Co se týče úprav lodi, bude to velmi podobné zmiňovanému Assassins Creed 4: Black Flag, vylepšovat půjdou střelecké schopnosti posádky, druhy munice, beranidlo či třeba odolnost veslice. Zapomenout se nesmí ani na vzhled, zde půjdou upravovat plachty nebo sošky na přídi. Čím lepší bude vaše postava, tím lepší bude i loď. S lepším vybavení se můžete pustit i do speciálních silných lodí, po svedeném souboji se klasicky nalodíte na nepřátelské plavidlo, vyvraždíte nebo zajmete zbytek posádky a cesta k truhlám je volná. Obecně platí, čím větší loď, tím lepší kořist najdete.

Pokud se ovšem vydáte na chvíli přes palubu, pod hladinou naleznete nejrůznější druhy ryb i pokladů. Jak už jsme zmiňovali dříve, během plavby vám bude posádka hezky sborově zpívat, repertoár písní rozšíříte během svého putování po opravdu velkém světě v období Peloponéské války.

Minulý díl „Behind the Odyssey“ nabídl pohled na možnosti soubojového systému.

Assassin’s Creed Odyssey vyjde 5. října na PlayStation 4, Xbox One a PC. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama