Assetto Corsa Competizione vyjde na konzole
Assetto Corsa Competizione Novinka Assetto Corsa Competizione vyjde na konzole

Assetto Corsa Competizione vyjde na konzole

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Konzolové verze realistického simulátoru se dočkáme v červnu.

Reklama

Assetto Corsa Competizione je realistický simulátor automobilů GT3 pod licencí závodů Blancpain GT Series. Vývojáři se honosí tím, že díky mimořádně kvalitní simulaci vám umožní zažít skutečnou atmosféru homologovaného mistrovství FIA ​​GT3 s oficiálními jezdci, týmy a vozy na 15 laserem skenovaných tratích.

Hra původně vyšla na PC v předběžném přístupu 12. září 2018, aby následně 29. května 2019 přešla do plné verze, kterou tvůrci neustále vylepšují.

Kvůli stížností hráčů na nepřítomnost nočních závodů a počasí v původním Assetto Corsa, kde toto nepodporoval jejich vlastní engine, se tvůrci rozhodli pro další hru použít Unreal Engine 4. A hra díky tomu vypadá fantasticky. A snad bude díky UE4 převod na konzole tentokrát méně bolestný. Tvůrcům totiž trvalo více než půl roku, než konzolovou verzi původního Assetto Corsa dostali do nějaké rozumně hratelné verze.

Tvůrci z Kunos Simulazioni totiž konečně potvrdili, že 23. června vyjde konzolová verze toho poměrně úspěšného titulu ve fyzické i digitální edici. Kdo si hru předobjedná, tak dostane zdarma DLC Intercontinental GT Pack, které na PC vyšlo letos na začátku února.

Toto DLC je licencovano podle závodů Intercontinental GT Challenge by Pirelli, které se jezdí na pěti kontinentech. Jelikož evropská Spa je už v základní hře, tak nové laserem skenované okruhy jsou australský Bathurst, americká Laguna Seca, jihoafrická Kyalami a japonská Suzuka. Krom toho přinesl 45 nových vzhledů aut od 30 týmů a k tomu 50 nových řidičů.

Krom toho Kunos Simulazioni plánují na letošek další dva přídavky. V létě přidá balíček GT4 Pack 10 vozidel kategorie GT4. V zimě pak British Pack přidá tři tratě z britského seriálu British GT Championship, což budou pravděpodobně tratě Donington Park, Oulton Park a Snetterton. DLC vyjdou nejprve na PC a krátce na to i na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama