Atelier Lulua u nás vychází 24. května
Novinka Atelier Lulua u nás vychází 24. května

Atelier Lulua u nás vychází 24. května

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

Vydání na západě přichází jen dva měsíce po startu hry v Japonsku..

Reklama

Studio a vydavatel Koei Tecmo pomalu zkracují dobu mezi vydáním původních japonských her a jejich lokalizací pro západ. Jedním z pěkných příkladů je i JRPG Atelier Lulua: The Scion of Arland, které se do Severní Ameriky dostane ve verzích pro PlayStation 4, Switch a pro PC 21. května a následně 24. května i do Evropy. K vydání anglické verze na západě tak dojde jen dva měsíce po uvolnění v Japonsku, kde se hra na pulty obchodů dostane ve verzích pro PlayStation 4 a Switch už 20. března.

V Atelieru Lulua: The Scion of Arland se ujmete role Elmerulie "Lulua" Fryxel, mladé aspirantky alchymie, kterou trénuje bývalá studentka Piana. Lulua studuje velmi usilovně, protože si chce splnit vlastní sen a stát se stejně skvělou alchymistkou, jako byla její matka Rorolina Frixell. Jenže Lulua během svého tréninku objeví tajemný Kodex, ve kterém probudí starobylou moc. Ta ji ve finále umožní dešifrovat své stránky. Ale spíše než odpovědi, dostává mnohem více hádanek.

Na hráčích proto bude, aby prováděli podobné akce, na jaké jsou ze série Atelier zvyklí, budou sbírat materiál, dostanou se do soubojů a budou také samozřejmě provádět syntézy. Odměnou vám ale nebudou pouze nové materiály, ale díky novým receptům rozluštíte více textu a naučíte se ovládat nové druhy alchymie.

Lulua ale přichází do Arlanda s nadějí, že dokáže své umění zlepšit a také odhalit tajemství Kodexu. Při příjezdu do města se ale dozví, že obchod a ateliér její matky je z vyšších důvodů zavřený. Začne se spoléhat na pomoc Kodexu a začne také tvrdě pracovat na záchraně obchodu, než bude příliš pozdě. První kroky jejího nového dobrodružství budou plné vzrušení a očekávání, ale Lulua bohužel neví, že Arland je domovem mnoha tajemství, která se s její pomocí musí probudit.

Při svém putování se hráči setkají s novým obsazením společníků a s některými starými známými tvářemi, mezi které patří třeba nejznámější alchymista a matka Luluy Rorolina Frixell, bývalý učedník Rorony a nyní již vlivná alchymistka Totoria Helmold, horlivá dobrodružka a tak trochu soukromá ochránkyně Totori jménem Mimi Houllier von Schwarzlang a narazíte i na bývalého rytíře Sterkenburga Cranacha, který je teď velitelem Guardian Force.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama