Atelier Marie Plus: The Alchemist of Salburg míří na chytré telefony
Novinka Atelier Marie Plus: The Alchemist of Salburg míří na chytré telefony

Atelier Marie Plus: The Alchemist of Salburg míří na chytré telefony

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Apple iOS

Jde o vůbec první díl série, který nikdy nevyšel na západě.

Reklama

Společnost Gust přišla s oznámením ohledně vydání hry Atelier Marie Plus: The Alchemist of Salburg pro zařízení s iOS a Androidem. Prozatím jde pouze o vydání v Japonsku, ale vzhledem k popularitě série se možná dočkáme oznámení lokalizace pro západ.

Atelier Marie byl vůbec prvním dílem této již dlouholeté RPG série Atelier, který poprvé vyšel v květnu 1997 na PlayStationu a následně v červnu 1998 byla uvolněna Plus verze. Časem se hra dočkala vydání na mnoha různých systémech, ale většina z těchto portů dostala různé malé aktualizace. Když byla připravena pro konzoli Sega Saturn (pod označením verze 1.3), byl do hry přidán sedmý konec, várka nových událostí a další minihry. Další zajímavou funkcí verze 1.3 byla podpora vnitřních hodin Saturnu. Ve výsledku tak další postava Marlon třeba komentovala delší pauzy mezi hraním. Následná Plus verze, která byla vydána na PlayStationu, obsahuje všechny funkce verze 1.3 s výjimkou interních hodin, protože PlayStation tuto možnost nepodporoval. Jediným doplňkem tak byla podpora DualShocku.

O co ale tehdy v Atelieru Marie šlo? Odehrával se v Salburgu, v místě, kde je slavná akademie, která se specializuje na studium alchymie. Škola je uznávána jako základna těch nejlepších alchymistů na celém kontinentu.

Hlavní postavou hry je samozřejmě Marie, která je ale v historii Salburské akademie tou nejhorší studentkou. I když se Marie snaží zlepšit úplně ve všem, vždy a neustále selhává. Její učitelka Ingrid nad ní ale nechce zlomit hůl a rozhodne se Marii vyučovat velmi nekonvenčními metodami.

Hra obsahuje 7 jedinečných zakončení (6 v původní verzi) a ke kterému se nakonec dopracujete záleží na všech vašich rozhodnutích, které provádíte po celou dobu hraní.

Níže se můžete podívat na ukázku z hraní PlayStation 2 verze hry a zjistit, jak moc se první titul série liší třeba od nově chystaného dílu Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings. Nebo můžete rovnou navštívit teaser stránky hry.

Zdroj: Gust

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama