Attentat 1942 vyšel na zařízení se systémy iOS
Attentat 1942 Novinka Attentat 1942 vyšel na zařízení se systémy iOS

Attentat 1942 vyšel na zařízení se systémy iOS

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Linux Linux Windows PC Apple iOS Android Android

Android verze si musí počkat kvůli problémům při schvalování společností Google.

Reklama

Attentat 1942 je edukativní adventurou, která vypráví historicky přesné události obyčejných lidí za období Protektorátu Čechy a Morava, kde řešíte různá morální dilemata, přičemž jste svědky boje o přežití, který přinesla druhá světová válka. Naši recenzi (7/10) na PC verzi si můžete přečíst zde.

Autoři pak posledních několik měsíců portovali titul i na mobilní zařízení se systémy Android a iOS. Během procesu schvalování však narazili na problém u společnosti Google, která odmítala (a stále odmítá) titul vydat v některých zemí (Německo, Rakousko, Rusko a Francie) kvůli tomu, že podle něj obsahuje nevhodný obsah (třeba zobrazení nacismu), a to i přes to, že vývojáři dostali oficiální schválení od německého úřadu USK.

Tento problém, respektive zákaz, se však stále nepodařilo vyřešit, kvůli čemuž bude vydání Android verze o pár dní opožděno. Majitelé zařízení se systémy iOS a iPad OS však již mohou hru stahovat z obchodu App Store, kde vás vyjde na nějakých 110 Kč. Hra je přirozeně v češtině.

Mobilní verze oplývá upraveným ovládáním, které umožňuje bez problémů ovládat hru i na malých obrazovkách, přičemž je tak titul vhodný i pro nehráče.

Charles Games následně mají ve výrobě další projekt s podobnou tématikou, jímž je Svoboda 1945, pracující s událostmi z jedné malé vesnice v česko-německém pohraničí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama