Autor Portalu chce udělat třetí díl
Portal Článek Autor Portalu chce udělat třetí díl

Autor Portalu chce udělat třetí díl

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Sám na to ale nestačí a ve Valve nemá nikdo čas.

Reklama

Scenárista Erik Wolpaw z Valve prozradil v podcastu Kiwi Talkz, že by rád vytvořil Portal 3. „Nemládneme a dostáváme se do bodu, kdy budeme moc staří na dělání třetího dílu. Takže bychom ho měli udělat teď,“ řekl.

Následně se autor scénářů ke hrám jako Half-Life 2 a Half-Life Alyx, Left 4 Dead nebo Psychonauts pustil do vysvětlování, proč to s pokračováním oblíbené logické FPS nevypadá úplně nadějně: „Valve má 300 zaměstnanců a nevím přesně, kolik z nich je vývojářů. Vzít si 75 lidí a pokusit se vytvořit hru obnáší spoustu nákladů. I když to často vypadá, že Valve je jen parta lidí, kteří sedí kolem a popíjejí gin s tonikem u bazénu, všichni pracují.“

Wolpaw nepopírá, že Portal 3 by byl pro Valve bezpochyby výdělečný projekt. „Vydělali bychom. Ale kolik? Třeba tolik, co z Counter Strike: GO? To asi ne,“ zamýšlí se. „Třeba ale každá hra nemusí vydělat tolik jako CS: GO. Že Gabe, jestli posloucháš,“ dodává s úsměvem a narážkou na Gaba Newella, ředitele Valve.

Druhým a zatím posledním přírůstkem do série je Portal 2 z roku 2011. Letos v únoru byl pak oznámen Portal: Companion Collection, tedy kolekce obou dílu, která zamíří ještě v tomto roce na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama