Autoři Cities: Skylines 2 čelí masivní kritice ze strany hráčů
Cities: Skylines Novinka Autoři Cities: Skylines 2 čelí masivní kritice ze strany hráčů

Autoři Cities: Skylines 2 čelí masivní kritice ze strany hráčů

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Reagují omluvou a stažením nového DLC z prodeje.

Reklama

Vývojáři ze studia Colossal Order vydali v říjnu loňského roku pokračování budovatelské strategie Cities: Skylines, které mělo navázat na populární první díl z roku 2015. Cities: Skylines 2 ale po vydání trápily výrazné technické problémy, které hru srážely v recenzích i u hráčů. Část uživatelů si při srovnání s předchozím dílem stěžovala rovněž na menší množství obsahu. Ačkoli se vývojáři po vydání zaměřili na opravy neutěšeného technického stavu, tak kritika přetrvává až do dnešních dnů.

Autoři navíc přilili pomyslný olej do ohně nově vydaným rozšířením Beach Properties. Tento placený přídavek za 10 eur nabízel pouze několik typů domů a stromů, což hráči považovali vzhledem ke slibům a ceně za značně nedostatečnou nabídku. Nespokojenost projevili v recenzích na Steamu, kde si DLC vysloužilo výrazně negativní hodnocení. Na hlasitou kritiku nakonec zareagovalo samotné vedení studia.

V příspěvku na oficiálním Paradox fóru se vývojáři omlouvají za obsah nového přídavku i přetrvávající technické nedostatky. Výsledkem je stažení kritizovaného DLC z prodeje a vrácení peněz všem hráčům, kteří si ho zakoupili. Majitelé ultimátní edice dostanou kompenzaci ve formě tří Creator packů a trojice rádiových stanic. Zároveň došlo k odkladu chystaného rozšíření Bridges and Ports, které vyjde až v průběhu příštího roku.

Studio nadále pracuje také na odložených verzích pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S, které ale stále nemají ani orientační datum vydání. Samotná šéfka studia Mariina Hallikainen uznala, že se studiu přes veškerou snahu nedaří doručovat opravy, vylepšení a nový obsah ve slíbeném čase, rozsahu a kvalitě, za což se jménem celého studia omlouvá. Uvidíme, zda se vývojářům podaří značně pošramocenou pověst jinak povedené a propracované hry napravit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama