Autoři Days Gone mají chystat AAA live service hru
Days Gone Novinka Autoři Days Gone mají chystat AAA live service hru

Autoři Days Gone mají chystat AAA live service hru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Prim bude zřejmě hrát otevřený svět a multiplayer.

Reklama

Příští hra od studia Bend bude pravděpodobně postavena na live service modelu. Naznačuje to nově zveřejněný inzerát na důležitou pozici s názvem Lead Project Manager. V popisu na toto místo ve studiu Bend je v několika bodech uveden požadavek na zkušenosti s vedením týmu, který se věnoval právě live service titulům. Studio Bend je jedno z mnoha first party studií PlayStationu, které naposledy přineslo na trh zombie akci Days Gone.

Ta vyšla v roce 2019 exkluzivně na konzoli PlayStation 4. Na tuto verzi o dva roky později navázal také port na PC. Z různých úniků jsme se už minulosti dozvěděli, že nějaký čas ve studiu vznikalo plnohodnotné pokračování, které ale společnost Sony v rané fázi vývoje zrušila. Uvádí se, že za to mohly průměrné prodeje a na poměry ostatních PlayStation exkluzivit poměrně rozporuplné známky v recenzích prvního dílu (Metacritic 71%).

Po zrušení Days Gone 2 se začalo mluvit o tom, že se studio pustilo do vývoje úplně nové IP, která bude stavět na multiplayeru a otevřeném světě. Nyní to vypadá, že se k těmto ingrediencím přidá také v inzerátu zmiňovaný live service model. Je však dobré připomenout, že Sony v uplynulých měsících zrušila minimálně tři hry, které měly formát hry jako služby využívat.

Kromě multiplayerového The Last of Us šlo o reboot série Twisted Metal a o titul od nedávno kompletně uzavřeného London Studios. Uvidíme tedy, zda se autorům Days Gone s jejich novým projektem poveden lépe. Fanoušci dobrodružství s motorkářem Deaconem se místo nové hry mají dočkat filmu, na jehož přípravách se již delší dobu pracuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama