Battleborn od Gearboxu si už nezahrajete
Battleborn Novinka Battleborn od Gearboxu si už nezahrajete

Battleborn od Gearboxu si už nezahrajete

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Servery byly definitivně vypnuty.

Reklama

Gearbox do Battlebornu investoval značné množství financí, lidských zdrojů i času. Vývoj multiplayerové kooperativní akci s MOBA prvky se mohl zpočátku jevit jako dobrý nápad. Zejména pak po vydání a následném úspěchu na první pohled podobného Overwatch.

Stal se ale přesný opak. Už před vydáním Battlebornu byly ze stran hráčů patrné značně rozporuplné reakce, které po vydání v květnu 2016 potvrdily nijak oslavné známky v recenzích.

Výsledkem byly výrazně nižší prodeje, než jaké Gearbox i vydavatelství Take-Two očekávalo. Slabé prodeje se brzy zákonitě podepsaly na nedostatku hráčů v samotných multiplayerových seancích.

Vývojářům se úplně nedala upřít snaha o záchranu hry. Přísun bezplatného i placeného obsahu v podobě nových map, hrdinů i režimů však nové hráče nepřivedl. K poslední pokusu o resuscitaci se autoři odhodlali v roce 2017. Ani vydání bezplatní verze však Battlebornu nepomohlo.

Nebylo proto příliš překvapivé, když jen o pár měsíců později Gearbox oznámil, že hra již žádný další obsah nedostane. Servery ale zůstaly stále v činnosti, takže pár věrných hráčů mohlo nadále v Battlebornu trávit svůj volný čas.

V loňském roce se ve hře nacházely jen poslední skupinky věrných, což byl jasný signál k započetí posledního kroku.

Battleborn svou cestu zakončil v neděli 31. ledna, kdy došlo k vypnutí jeho serverů. Hru si v důsledku tohoto kroku už nezahrajete. Gearbox se naštěstí dokázal z neúspěchu otřepat a následně vydat výrazně zdařilejší Borderlands 3.

To stejné se už bohužel nedá říct třeba o již neexistujícím studiu Boss Key Productions založené Cliffem Bleszinskim, které s multiplayerovou akcí LawBreakers dopadlo podobně neslavně jako Battleborn a nedlouho poté ukončilo svou činnost.

Vyzkoušeli jste někdy Battleborn nebo vás hra úplně minula?

Rovněž nám můžete dát vědět, jakou hru by nám měl Gearbox naservírovat v budoucnu. Přáli byste si další Borderlands, reinkarnaci Brothers in Arms nebo úplně novou značku?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama