Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 oficiálně představen

Battlefield 2042 oficiálně představen

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

110
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Zhlédněte úvodní trailer plný akce, přestřelek a destrukce.

Reklama

EA po řadě úniků konečně oficiálně představilo nový Battlefield 2042. Kromě názvu hry, jenž odkazuje na starší díly 1942 a 2142, se potvrdily i další spekulace, o kterých jsme vás již informovali v minulé novince.

Těšit se můžete na 7 různých map, multiplayer pro až 128 hráčů, nový systém specialistů, přizpůsobitelné squady a zasazení do světa, který se nachází na začátku celosvětové války mezi USA a Ruskem. K dispozici bude i řada gadgetů v čele s robotickým psem, záchytnou kotvičkou a wingsuitem.

Chybět nebude ani propracovaná destrukce prostředí. Velkou roli bude hrát i proměnlivé extrémní počasí. přímo v traileru ostatně nechybí masivní tornádo. Vývojáři slibují návrat známých režimů Conquest a Breakthrough. Přibuje ale i nový režim s názvem Hazard Zone.

Autoři zasazení a časové období hry označují jako desetiletí chaosu. Vše začalo 9. října roku 2033, kdy svět zasáhl hurikán Zeta - první bouře šesté kategorie na světě. Následně svět začal trpět nedostatkem potravin a pohonných hmot a celkovou hospodářskou krizí. Datum 8. srpna 2035 vývojáři popisují jako den, kdy se z důvodu kolapsu Německa rozpadá Evropská unie.

Rok 2037 přináší revoluci v energetice a opětovnou stabilitu některých národů. Problémem však zůstává více než miliarda vysídlenců odmítající nové uspořádání světa. V tento čas se začínají vyostřovat vztahy Rusko a USA. Další katastrofa nastává v roce 2042, kdy je vlivem obří bouře a následného Kesslerova efektu zničeno 70 % satelitů na oběžné dráze.

Výsledkem je celkový blackout, zhroucení komunikačních sítí a konec internetu, navigací a dohledu. Rusko a USA se navzájem obviňují. Do tohoto světa vás vezme nový Battlefield. Ačkoli zní na první pohled zasazení zajímavě, tak je potřeba počítat s faktem, že hra nenabídne singleplayer. Výše popsané si tak užijete pouze v multiplayeru.

S tímto faktem se pojí také rozdělení jednotlivého obsahu do sezón. Nová sezóna bude vycházet každé tři měsíce a přinese bezplatný i placený obsah. V první roce od vydání nás čekají celkem čtyři sezóny a stejný počet Battle Passů a nových specialistů.

Battlefield 2042 vychází 22. října na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Záběry přímo z hraní EA ukáže už tuto neděli 13. června.

Krabicovou verzi hry si můžete předobjednat v Xzone.

Za zlatý hřeb traileru můžeme považovat pasáž, kdy se postava katapultuje z kokpitu své stíhačky, sestřelí nepřátelské letadlo a následně dopadne zpět do kokpitu svého stroje. Pokud nad tím rovněž kroutíte hlavou, tak vězte, že tento spektakulární manévr šlo provést už ve starších dílech. Níže jako důkaz přikládáme dvojici videí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama