beta-the-settlers-online-se-blizi-pomalu-ke-konci-jak-vypada-ochutnavka
Blogy čtenářů Článek Beta The Settlers Online se blíží pomalu ke konci, jak vypadá ochutnávka?

Beta The Settlers Online se blíží pomalu ke konci, jak vypadá ochutnávka?

Riwen

Riwen

Ten kdo má za sebou pár minut, případně hodin této hry odehraných, může být překvapený tím, proč píšu zrovna o tomhle nějakou preview. Není to ani tak…

Reklama

Ten kdo má za sebou pár minut, případně hodin této hry odehraných, může být překvapený tím, proč píšu zrovna o tomhle nějakou preview. Není to ani tak tím, že bych neměl o čem psát nebo jsem přišel o rozum. Takovéto hry totiž začínají přibývat na síle, stejně jako různé herní aplikace na iPhony, Androidy, atd.

 

Settlers 1 by záviděl!

 

Další důvod a asi ten nejpodstatnější tkví v zajímavém zpracování této browser hry. Celé The Settlers Online běží ve Vašem prohlížeči a s tím si jistě představíte i výhody takého hraní. Nemusíte nic instalovat, spuštění není nijak namáhavé a potkáte spousty hráčů, hrajících tu samou hru. Přitom založení účtu netrvá dlouho a jak to tak bývá, model F2P je přítomen. Nevýhodou takových her přes Váš prohlížeč je většinou vzhled, animace a další věci kolem grafické podoby.

 

The Settlers Online (dále jen TSO) je zatím stále v BETA fázi. Tím pádem na Vás vyskočí nějaký ten bug a některé části hry nejsou ani přístupné. Ubisoft se snaží o doladění, takže chápu neotevřený herní obsah. I tak se dá hra bez větších starostí hrát. Já hraji již nějakou dobu, ale přiznám se, že jsem ještě neměl možnost ani čas se přidat k nějaké guildě či partě. Ve hře totiž máte možnost být součástí guildy (chcete-li aliance) a spolupracovat v dobývání. Cíl hry je jasný a čím více Vás bude, tím lépe se povede.

 

Pro toho, kdo měl tu čest hrát například The Settlers 7: Paths to a Kingdom, bude ovládání celkem známé a rychle se ztotožní s některými vzhledovými perličkami. Samotný look nevypadá tak příšerně jak by každý čekal. Animace vypadají dobře a celé to dění na Vaší obrazovce není tak statické jako jinde. Samozřejmě nemůžeme čekat ve webovém prohlížeči grafiku jako z TSO 7. Koukat se na to dá v kombinaci se zvukovým pozadím to fakticky není tak špatné. Samozřejmě zvuky lze vypnout a když budete chtít odejít, tak stačí cvaknout tlačítko logout a hned jste pryč.

 

Stále nebylo řečeno a jaký styl hry se jedná, takže pro neznalé tu zdůrazňuji, že se jedná o strategii. Budujete armádu pro přivítání a návštěvu nepřátel a stavíte budovy pro blahobyt a radost. Stavění je pro stratégy a hračičky vždy něco extra a já se dokážu piplat s tvorbou měst a vesniček dloouhou dobu. Tady si tvoříte město hned v úvodu a je jen na Vás, kam co umístíte. U dolů je to trochu jiné, ale volnost tu prostě máte. Jednotlivé budovy jsou odlišeny svoji strukturou, barvami a doplňky. Alespoň si tak nebudete připadat jako ve městě klonů.

 

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Ra1cjzhGJzA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

 

Plus ... a mínus?

 

Skvělou věcí je stavba budov bez kterých by jiné budovy nemohly fungovat. Když chcete prkna, nejprve musíte mít nějakého dřevorubce, který poseká pár stromků v okolí a tady to chce někoho kdo zase ty stromy zasadí. Dnes už to je v mnoha strategiích samozřejmost a když se s tím setkáte i zde, je to jen příjemné plus. Tento řetězový efekt, jak tomu říkám (asi nejenom já) dokáže hratelnost vždy ochutit. Jediné co mi snad při stavbě vadilo byla nemožnost si budovy natočit tak jak bych si představoval. Sice taková blbina navíc, ale zlepšilo by to pohled na zastavěnou plochu. Té nezastavěné najdete dostatek a kdyby náhodou nebylo místo, tak si ho uděláte.

 

Kdo se dostal při čtení až sem, jistě nepřehlédl, že jsem hru označil také jako Free-to-play. Většinou se dá pak v hrách označených tímto heslem, nakoupit určité množství užitečných věcí, které pomohou a vykopnou hráče vysoko. Za peníze si tedy kupujete v TSO tzv. Gemy. Těmi si hradíte bonusy, prospěšné pro vývoj. Neříkám, že se bez toho neobejdete, jenom to bude nejspíš obtížnější. Jak velký vliv to bude mít teď nemůžu říct, protože hra ještě není kompletní. Snad se dočkáme dobrého vybalancování a méně bugů či nepatrných škubání během hraní.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama