Bethesda opouští svůj launcher a migruje na Steam
Novinka Bethesda opouští svůj launcher a migruje na Steam

Bethesda opouští svůj launcher a migruje na Steam

Ondřej Partl

Ondřej Partl

12
Platformy Windows PC

Bethesda.net Launcher bude brzy minulostí.

Reklama

Pokud v dnešní době hrajete aktivně na PC, tak asi víte, že se dříve či později nevyhnete instalaci několika různých platforem a služeb, skrze které je možné kupovat a hrát dané tituly.

Svou platformu pak má i společnost Bethesda, kdy ta se jmenuje Bethesda.net Launcher, přičemž si na ní lze kupovat a hrát různé projekty této firmy.

Nicméně to už příliš dlouho platit nebude, jelikož se Bethesda rozhodla tuto platformu zrušit, kdy zdejší uživatelé budou mít možnost migrovat na Steam.

K ukončení launcheru dojde začátkem května, zatímco možnost migrace bude dostupná od dubna.

Hráči posléze mohou být zcela v klidu, jelikož během oné migrace dojde na přesunutí knihovny, obsahu peněženky i různé prémiové in-game měny, kterou jste si do jednotlivých her zakoupili.

Příjemné také je, že se přesunou i vaše uložené pozice, kdy u různých her se dosažený postup přenese automaticky, zatímco u některých to budete muset udělat manuálně. Jediný titul, u kterého to pak nebude možné, je prozatím Wolfenstein: Youngblood.

Nicméně stále platí, že po vás v těchto hrách bude vyžadován účet u Bethesdy, o který nepřijdete, tudíž ho půjde používat i nadále.

Detaily k tomu, jak samotnou migraci provést, budou dostupné v dubnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama