Beyond: Two Souls
Blogy čtenářů Recenze Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls

Anonymní

Anonymní

Beyond: Two Souls je dalším z mnoha výborných titulů od společnosti Sony a to exkluzivně pro jejich poslední konzoli PS3. Za hrou stojí (podle mne…

Reklama

Beyond: Two Souls je dalším z mnoha výborných titulů od společnosti Sony a to exkluzivně pro jejich poslední konzoli PS3. Za hrou stojí (podle mne jedno z nejlepších studii)studio Quantic  Dream, které ve spolupráci se Sony vydalo v roce 2010 hru Heavy Rain. Tenhle rok byl taky zlomový jelikož Heavy Rain zaznamenal velký ohlas ze strany hráčů a kritiků. Důvod?  Vznikl nový žánr nejlépe ho mohou definovat tyto dvě slova – interaktivní film.

David Cage plus jeho tým přichází s titulem, který by měl být stejně dobrý jako Heavy Rain ne-li ještě lepší.

 

 

BEYOND nebo HEAVY RAIN

Nenechte se mýlit Beyond není stejný jako Heavy Rain. David Cage se pustil (a podle mého názoru udělal dobře) do zcela jiného tématu, kterým je žít či umřít. S těmito dvěma aspekty se budete setkávat po celou dobu hry a musím uznat, že je to vyvážené a myšlenky na nudu vám prostě do hlavy nevstoupí, jelikož perfektní atmosféru místy až hororově laděnými (kterými by se nemusel stydět ani (Alfred Hitchcock) vyvolávájí i husí kůži. Příběh pojednává o ženě jménem Jodie Holmes, která je poněkud jiná než ostatní lidé (Bohu dík ). Od narození je totiž spojena s jakousi neznámou entitou jménem Aiden která ji doprovází na každém kroku. Aiden dokáže pomáhat, škodit či naslouchat Jodie. Je to prostě jako druhá osoba u Vás vevnitř a Vám nezbývá než se s ní zžít.(Dokonalá symbióza)

 

 

 

Puzzle à la BEYOND

Osudové okamžiky Jodie zhruba 15 let Vám hra naservíruje v podobě Puzzle. Protože hra nejde chronologicky po sobě, ale skládá se z různých frakcí a sestavuje se do příběhové linie postupem času.

Mapování osudem začíná kolem 5 roku Jodie a končí někde ve 20 letech. David Cage ukazuje Jodie ve všech aspektech a co ji život nadělil (musím uznat, že moc dobrého toho nebylo ale takoví život prostě je)

 

Ptáme se proč?

Ano budeme se ptát proč Jodie je jiná než ostatní. Kdo je Aiden. Existuje život po smrti, či jaký důvod je že tu jsme atd.( Sám osobně jsem se ptal, jde Aidena oddělit vůbec od Jodie?) Velké H jako Hodnoty a to životní s těmi David Cage exceloval. Měl jsem pocit po celou dobu hry, že si s námi David Cage pěkně hraje a nechává nás před spousty nevysvětlitelných otázek, které až příběhem dostávají smysl a odpověď pro naše neukojitelné dohady.

 

 

Scénař jako z filmu

Zde toho moc nenapíšu, protože to budete právě Vy, kdo bude po večerech hltat plnými doušky příběh a atmosféru Beyondu. Prozrazovat teď co vás čeká a nemine a možno i mine, protože příběhu budete udávat tempo vy. Setkáte se naprosto se šokujícími ba dokonce drsnými volbami a zvraty. Nutno podotknout že hra může a to s klidným svědomím používat motto : emoce, emoce a zase emoce!!!

 

 

 

Lehčí ovládání 50% úspěchu

Ovládání získalo taky hodně nových inovací žádné R2 držet při pohybu postavy nemusíte (Ten kdo hrál Heavy Rain jistě vy) Tady je to pěkně nastavené co analog to pohyb druhým pak provádíte různé pohyby věcmi atd.

Scény a to především bojové jsou vyobrazeny tak že vám ukážou nějakou scénu a vy musíte reagovat. Při důležitých sekvencí se hra trochu zpomalí a v tu chvíli je řada na vás a vaší reakci.

Aiden vám taky pomůže a to prostřednictvím tlačítka trojúhelník. Zde otevřete mód pro danou entitu. S ní pak můžete kamkoliv, samozřejmě i tady je pohyb limitován. Ale jinak je Aiden pro vás velkou výhodou. Nelze ho zpozorovat, jako obyčejného smrtelníka tím pádem zde vzniká prostor pro novou strategii. Beyond lze hrát i ve dvou v kooperaci kde si pěkně rozdělíte Jodie a Aidena s kamarádem.

 

 

Shrnutí

Zpracování hry je asi nejlepší. Co se týče grafiky tak ta bere dech, zde se ukazuje, že motion capture funguje dokonale. Mimika v obličeji je dokonalá a v neposlední řadě tu sehráli i herci Ellen Page a Willem Dafoe. Oba ve skutečnosti scény opravdu hráli a je pěkné vidět, jak se jejich talent přenesl do hry samotné.

Celkově hra zabere asi kolem 10 hodin ale zatraceně vzrušujících 10 hodin.

Sountracku se ujal Nám dobře známí Hans Zimmer (z filmu Batman (CH. Nolan),Inception) a Lorne Bafne.

Beyond: Two Souls je jedinečný omotá si vás kolem sebe a nepustí a přiznejme si, že to dokáže jen málokterá hra.

Nezbývá mi než, abyste se bavili stejně jako já a oceňovali výsledek práce Davida Cage a Quantic Dream.

Ten film(hru) musíte vidět(hrát)…..Zažít!!!

 

Poděkování za pomoc s recenzi patří Marku Alselovi.

Beyond: Two Souls

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Příběh
Soundtrack
Lokalizace
Nápad
Jodie :-)
Kratší herní doba
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama