"Bezplatné" vylepšení Ark: Survival Evolved nakonec není bezplatné
ARK 2 Novinka "Bezplatné" vylepšení Ark: Survival Evolved nakonec není bezplatné

"Bezplatné" vylepšení Ark: Survival Evolved nakonec není bezplatné

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pro komunitu se jedná o velmi nepříjemné překvapení.

Reklama

Už v lednu vývojářská společnost Wildcard přišla s tím, že se chystá upgrade dnes už více než šest let starého Ark: Survival Evolved. Podobně jako v řadě jiných případů se mělo jednat o zcela bezplatný vylepšení staré hry a především její přenesení do Unreal Engine 5 se vším, co k tomuto hernímu enginu náleží. Situace se však podle všeho rapidně změnila, protože minulý týden přišla společnost s tím, že se nakonec nebude jednat o něco, k čemu se dostanete zdarma, nýbrž o zpoplatněný kus.

"Bezplatné" vylepšení Ark: Survival Evolved nakonec není bezplatné

Studio to komentovalo takto: "hráči jej budou moci získat pouze prostřednictvím balíčku s nejvyšší hodnotou známého jako ARK Respawned Bundle," Jedná se o balík obsahující remaster nesoucí název Ark: Survival Ascended a také Ark 2 za pěkných 90 euro. Je možné, že by komunita tento krok zkousla, kdyby ovšem nedošlo také k oznámení toho, že po vypuštění placeného remasteru budou servery Ark: Survival Evolved vypnuty, aby je studio nemuselo nadále udržovat, což se samozřejmě hráčům vůbec nezamlouvá.

Problém mají především s formátem, jakým je tento krok udělán, protože většina z toho cítí jasný tlak k tomu, aby si koupila novou verzi hry. Studio zatím důvod změny své politiky příliš nekomentovalo, je však jasné, že se vůči fanouškům Ark: Survival Evolved nejedná o úplně ideální krok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama