Bioshock Infinite: Burial at Sea 1 - Návrat do známých míst.
Blogy čtenářů Recenze Bioshock Infinite: Burial at Sea 1 - Návrat do známých míst.

Bioshock Infinite: Burial at Sea 1 - Návrat do známých míst.

Chepa

Chepa

Když vyšel velice očekávaný Bioshock Infinite tak už se vědělo o tom, že bude mít v budoucnu pár DLC a tak dali možnost si zajistit levnější přístup…

Reklama

Uvod.

Když vyšel velice očekávaný Bioshock Infinite tak už se vědělo o tom, že bude mít v budoucnu pár DLC a tak dali možnost si zajistit levnější přístup pomocí tzv. "Season-Pass", nicméně i když se v dnešní době stává trend vydávat DLC , které doplňují hlavní příběhovou linku Ken Levine chápe, že takhle to nejde a oznámil, že všechna DLC k Bioshock Infinite budou s úplně jiným příběhem ne-závislým na hlavním story. Hezky se to poslouchá, ale není to až tak úplně pravda - ano, má to sice story zasazené před událostmi prvního dílu (Bioshock 1) do podvodního města Rapture, ale pokud jste hráli hlavni linku Bioshock Infinite tak vám hned dojde to, že by vám toho dost chybělo kdyby jste základ nehráli.

 

S nostalgií návrat do Rapture.

 

Když jsem Burial at Sea zapnul a po krátkém úvodu jsem dostal možnost volnosti po krátkém úseku Andrew Ryanova podvodního města, tak sem jako správný fanoušek  Rapture hned musel projít každý kout a podívat jak to vlastně vypadalo před tím, než se celé město zahalilo do tmy a šílenství a než dorazil legendární hrdina z jedničky - Jack. Při průchodu jsem dostal ten typický nostalgický mráz po zádech a hned se ve mě dostavila chuť zahrát si tak skvělý první díl série. Když jsem se dostatečně pokochal okolím a krásným panoramatem města z okna, nastal čas vyrazit a zjistit co si pro mě vývojáři připravili...

 

Nepřátelé z prvního dílu s větším mozkem.

 

Co můžeme očekávat za nepřátele v Rapture? No přece Splicery! Pokud si pamatujete tak v prvním dílu moc inteligence nepobrali a jediné co vám trochu ztěžovalo postup ve hře byl Alarm s následnými nálety Heli-robotů a Tzv. Střílny, které po vás buďto střílely rakety nebo vás proděravěli kulometem. V Burial at Sea najdeme střílny také, ale už vám nedělají takový problém jako dělají samotní spliceři, kteří buďto systematicky naběhávaj na vás se zbraní na blízko, nebo stojí v pozadí boje a snaží se vám prohnat kulku hlavou z mnoha různých zbraní, které jsou převzaté z Infinite ale najdeme i pár nových kousků i když základ zůstává totožný.

 

 

Vigory... teda Plazmidy.

 

Když se řeklo, že se bude Burial odehrávat v Rapture tak jsem se těšil na Plazmidy z prvního dílu, a že budu zase používat moji oblíbenou telekinezi nebo vysílání vosích rojů... To se však nekoná, jelikož nechali Vigory z Infinite což mě docela zamrzelo, protože tam mě kromě Possession a Bucking Bronto vůbec žádný nenadchl. Nakonec je tu ale jedno malé překvapení, které sem při soubojích uvítal. Zkritizoval bych taky ještě fakt, že místo toho abyste si píchali Eve jak v jedničce, sbíráte tu samou nádobu, co jste sbírali v Infinite s názvem "Salt"a tady se akorát jmenuje "Eve".

 

Just call me Booker.

Příběhově toho moc říkat nechci, kvůli spoilerům a vašeho 100% zážitku, ale jen povím, že hrajete za Bookera (nečekaně :D) a samozřejmě máte jako společnici Elizabeth s kterou je to zase tak vtahující hrát, všechny ty její ksichtíky a námitky na situaci, když se například Booker ožere :D Je to naše krásná, roztomilá Elizabeth akorát v Badass Formě a kupodivu jí to sedí jak prdel na hrnec! Dokonce mi přišla i taková dominantní a prostě už to není ta holčina co je zavřená v soše chráněné Songbirdem.

 

Vše dohromady.

Ve výsledku jde o dobře strávené dvě hodiny - ano, není to moc za 15€ tak je lepší si koupit ten Season Pass a tak vás vyjdou obě dvě Epizody na 20€ což je lepší než 30€ za každou zvlášť. Dostanete ale dvě hodiny nádherného města a vtahujícího story - za skutečnosti, že jste ale hráli první díl jinak nebudete moc prožívat tu nostalgii starých známých míst. Jde o ošlehanou pecku a o konec, o kterém budete zase přemýšlet stejně jak na konci Infinite a nebudete se moct dočkat na další epizodu, kde si údajně zahrajeme za Elizabeth.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bioshock Infinite: Burial at Sea 1 - Návrat do známých míst.

Verdikt

Kdo má 15€ nebo má Season Pass a milujete Rapture tak jako já tak s chutí do toho . Pokud vás ale nenadchl původní Infinite tak ruce pryč.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Badass Elizabeth
Rapture
Pěkná AI
Po příběhu je o čem přemýšlet
Plasmidy (Vigory)
Nepředělané "Salt"
2 hodiny story
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama