Blíží se skutečná revoluce od Microsoftu?
Novinka Blíží se skutečná revoluce od Microsoftu?

Blíží se skutečná revoluce od Microsoftu?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

26

Už je to docela dlouho co firma Microsoft přišla na herní trh s nějakou skutečnou novinkou. Pokud jí ovšem vyjdou aktuální plány, mohla by prorazit cestu zatraceně zajímavému vylepšení.

Reklama

Redaktorům zahraničního Eurogameru se podařilo sehnat bližší informace o patentu zmíněné společnosti, o němž aktuálně mluví téměř celý svět interaktivní zábavy, neboť bychom se jeho prostřednictvím měli konečně ocitnout přímo ve hře.

Na první pohled sice vše zůstalo při starém, hra běžící na televizi a vy stojící před ní, avšak už na ten druhý je jasné, že se tu něco změnilo. Stačí totiž jedno ohlédnutí a vidíte jak se k vám snaží připlížit nepřítel.

Vše aktuálně nasvědčuje tomu, že Microsoft pracuje na technologii, jež by umožňovala promítat herní prostředí na zdi vašeho obýváku. Primární by i nadále byla televize, ale zbytek by se měl postarat o vytvoření unikátní atmosféry.

Díky Kinectu (asi) by pak takto připravené hry brali zřetel i na váš pohyb a na to kam se zrovna díváte. Rovněž by se počítalo s periferním viděním a to v tom smyslu, že i když na obrazovce nepřítele nevidíte, můžete si ho všimnout na stěnách kolem vás a otočit se k němu.

Teď už nezbývá než doufat, že to Microsoft nezabalí a během pár let se dočkáme první pořádné revoluce po spoustě let. Konečně navíc nějaké, která zní opravdu lákavě. Objeví se s novým Xboxem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama