Blizzard se vrací do Číny
Novinka Blizzard se vrací do Číny

Blizzard se vrací do Číny

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Obnovil dohodu s NetEase.

Reklama

Hry od Blizzardu se začnou od léta znovu objevovat v Číně. Stane se tak díky nové dohodě o vydávání s čínskou společností NetEase. Ta minulá neplatila od konce loňského ledna, giganti se nerozešli v dobrém. Do jednání o obnovení vztahů ovšem promluvil nově také Microsoft.

„Jsme nesmírně vděční za vášeň, kterou čínská komunita v průběhu let měla pro hry od Blizzardu a soustředíme se na to, abychom hráčům naše vesmíry znovu přinesli ve skvělé formě,“ říká stále nová prezidentka Blizzardu Johanna Faries.

„Oslavujeme naši spolupráci a jsme nadšeni, že se můžeme pustit do další kapitoly založené na důvěře a vzájemném respektu,“ vyhlíží budoucnost také NetEase prostřednictvím ředitele Williama Dinga.

Dohoda se stejně jako dříve týká her World of Warcraft a Hearthstone a titulů ze sérií Warcraft, Diablo, Overwatch a StarCraft. S výjimkou mobilního Diablo Immortal, na kterém se pracovalo přímo v NetEase, si tyto hry čínští hráči v posledním roce nezahráli.

Kromě návratu titulů od Blizzardu do Číny se Microsoft s NetEase domluvil také na příchodu některých budoucích her čínského vydavatele na konzole Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama