The Medium Novinka Bloober Team představuje 9 faktů o The Medium

Bloober Team představuje 9 faktů o The Medium

Martin Pritula

Martin Pritula

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Původní idea vznikla už v roce 2012.

Reklama

Datum vydání nadějného psychologického hororu The Medium se neúprosně blíží, a tak si pro nás vývojáři z polského studia Bloober Team připravili nové video, v němž představují 9 doposud neznámých faktů o hře.

  1. Prvotní idea a myšlenka dvou rozdílných světů, které se budou renderovat současně vznikla už v roce 2012. Hra měla být původně vydána na konzole Wii U, PlayStation 3 a Xbox 360, od současné verze se ale značně odlišovala.
  2. Dvě klíčové herní postavy, Marianne a bezejmenného muže, hrají dva slavní polští herci. Jednou je Veronica Rosati, kterou můžete znát z polsko-německého filmu Never Gonna Snow Again a druhým je Marcin Dorochinski, který si zahrál například Vasilije Borghoffa ve velmi úspěšném miniseriálu Queen's Gambit od Netflixu.
  3. Za herním soundtrackem stojí skladatel Akira Yamaoka, jehož můžete znát například z hororové série Silent Hill, o zpěv se pak postarala Mary Elizabeth McGlynn. Další známou osobností je Troy Baker, který hraje hlavní zápornou postavu zvanou The Maw.
  4. The Medium vás zavede do opuštěného hotelu zvaného Liva, jehož design vychází ze skutečného hotelu Krakovia, který se nachází v centru Krakowa.
  5. Ve městě Krakow se nachází i byt, ve kterém by hra měla začít (tento byt se v upravené podobě nachází i v kyberpunkové hře Observer System Redux).
  6. Hra je přibližně 8-9 hodin dlouhá o obsahuje přibližně 90 minut cutscén. Některé z nich jsou nahrány v obou světech, a tak si je můžete prohlédnout ve dvou různých variantách zároveň.
  7. Množství zbývající spirituální energie, kterou má hlavní postava, můžete vždy zkontrolovat díky indikace přímo na rukávu Marianne. Je to jedna z věcí, která přispívá minimalistickému UI.
  8. Hra se odehrává v opuštěném komunistickém resortu, takže je ve hře mnoho zmínek a objektů, které jsou s touto érou spojeny.
  9. Ve hře se nachází spoustu tajemství a odkazů na předchozí tvorbu studia.

Hra vychází pro konzole Xbox Series X|S a PC skrze Steam i the Epic Store již příští týden, ve čtvrtek 28. ledna. Od prvního dne dostupná také v rámci předplatného Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama