Bloodlines Champions - pětiminutová akce aneb dojmy z bety
Preview Článek Bloodlines Champions - pětiminutová akce aneb dojmy z bety

Bloodlines Champions - pětiminutová akce aneb dojmy z bety

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

1

Není moc her, které byste během pár minut dohráli a vůbec vám to nevadilo. A soudě dle Bloodline Champions je to ohromná škoda.

Reklama

Výtvor švédských Stunlock Studios je natolik specifickým projektem, že je téměř nemožné ho zaškatulkovat, natožpak srovnat s jinou hrou. Zkuste si představit potomka, jenž by vzešel ze znásilnění Unreal Tournamentu Pánem prstenů někde v temné uličce za zaplivaným putykem, a i přesto bude vaše imaginace sahat výslednému produktu stěží po kolena. Bloodline Champions je takové malé zjevení, které by s trochou štěstí a šikovného marketingu mohlo rozhýbat stojaté vody multiplayerové zábavy.

Bijte je všechny, Bůh už si je přebere

Originální myšlenka je přitom velice prostá. Vzít pár hráčů, hodit je do arény a nechat je, aby se umlátili klacky, meči, kouzly … v podstatě vším co je po ruce. Na totální vyřádění přitom mají jen pár minut a jede se dál. Nápad, jehož realizaci jsem si zpočátku nebyl s to tak úplně představit, ale o to mileji jsem byl v nedávno spuštěné betě překvapen. Seveřanům se podařilo veškeré elementy hry výjimečně dobře skloubit, díky čemuž se vám na disk dostane hektická akce, během níž ani nemáte čas přemýšlet nad jejími kvalitami.

Stačí si v lobby vybrat hru, na níž máte zrovna náladu – k dispozici jsou tři módy: Arena alias klasický Team Deathmatch; Capture the Artifact, v němž stačí sebrat dvě relikvie a odnést je do vlastní báze a nakonec Conquest, kde hráči usilují o kontrolu předem stanovených bodů – a šílenství může začít. Rozmanitost přitom zajišťuje jedenáct map (Arena mód si přivlastnil hned osm z nich) a hrdinové, kterých je aktuálně k dispozici šestnáct a dělí se do čtyř kategorií.

První kvarteto představují tanci, další čtyřlístek postavy pro boj na dálku, logicky následuje sebranka pro boj nablízko a celé to uzavírá čtveřice healerů, neboli léčitelů. Ačkoliv by jistě nebylo od věci přidat několik šampiónů navíc, je třeba mít na paměti, že se gamesa stále nachází ve fázi betatestování a i tento relativně nízký počet možností vám zajistí skvělou zábavu na dlouhé hodiny.

Dvou set sekundové orgie

Každý hrdina totiž disponuje sedmi unikátními schopnostmi, jejichž prostřednictvím je při správném užití schopný rozpoutat hotové peklo. Ty jsou sice defaultně rozmístěny trochu krkolomně – přibližně polovinu naleznete ukrytou pod tlačítky myši (chodí se klasicky W,S,A,D), druhou pak na klávesnici – není nicméně problém přeházet si je tak, aby vám dokonale vyhovovaly.

To, na co si budete nejspíš zvykat mnohem déle je jejich používání. Autoři z pochopitelných důvodů kompletně vypustili element many, díky čemuž to jediné, s čím si musíte dělat starosti je jejich cooldown a hlavně neposedný kurzor. Jak magické postavy, tak i některé z těch bojujících na dálku totiž útočí tím směrem, kde se zrovna nachází, což je dobře! Vašim útokům se totiž protivníci nebudou moci tak snadno vyhnout. Ze začátku to ale bude chtít pevné nervy.

Stejně jako se spoluhráči. Většina z nich má totiž tendenci po dvou prohraných kolech (hraje se většinou na tři vítězné, avšak tvůrci jich klidně mohou nastavit víc) opouštět hru, což na takhle malých mapách znamená v drtivé většině případů jasnou prohru. Hra sice vede podrobné statistiky, takže hráče s velkým počtem odchodů můžete ze hry vykopnout, ale nikdo rozumný to neudělá, protože čekání na náhradu by se mohlo docela protáhnout. Ačkoliv otevřená, beta je pouze na pozvání a servery proto zrovna nepraskají ve švech. Téměř ve kteroukoliv noční i denní dobu se nicméně dá najít alespoň jedna, dvě hry. A kdyby náhodou ne, můžete si bez problému založit vlastní a zbytek volných slotů doplnit boty. Případně trénovat pouze proti uměle inteligentním nepřátelům.

Ke všemu již jmenovanému si ještě připočtěte velice sympatické uživatelské rozhraní, skutečně detailní tutoriál, jenž vás naučí doslova všechno, propracovaný chat a reconnect servis a musí vám být jasné, že Bloodline Champions má ty nejlepší předpoklady pro to, aby se stalo kultem. Pokud to tvůrci, případně Funcom, který vývoj financuje, nezprasí, troufnul bych si hře dokonce věštit světlou budoucnost. Zvláště vezmu-li v úvahu, že je a bude zadarmo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama