Blues and Bullets
Blogy čtenářů Článek Blues and Bullets

Blues and Bullets

Playman ...

Playman ...

Jde o hru, která se svými kvalitami blíží AAA hrám, možná by i leckterou strčila do kapsy svým narativním příběhem. Ano jde o noir hru z roku 1930…

Reklama

Jde o hru, která se svými kvalitami blíží AAA hrám, možná by i leckterou strčila do kapsy svým narativním příběhem. Ano jde o noir hru z roku 1930 Blues and Bullets. Dnes se podíváme na zoubek malému vývojářskému studiu jménem skupinka příšerek, originálně anglickým názvem A Crowd of Monsters.

 

Celý děj začínáme ve městě zvaném Santa Esperanza. Vžíváme de do role policisty Eliota Nesse. Je naprosto zřejmné čím Blues and Bullets snaží být a sice detektivní point&click adventurou podobnou hře LA Noire svým vřezřením a celkovým Noire pojetím, stylem hraní se ale podobá Telltale hrám (The Wolf Among Us, The Walking Dead). Velkým negativem hry je pomalá epizodická posloupnost vydávání jednotlivých epizod! Vydavatel A Crowd of Monsters čeká s vydáním další epizody na konzolové schválení a chce další epizody vydávat s PC verzí najednou. Podle svých slov již má epizodu 2 hotovou a pracuje nyní na 3tí.  Podle oficiálních stránek měla 2. epizoda vyjít v druhé polovině ledna. Do dnešních dnů však nevyšla.

 

Velkým pozitivem jsou české titulky přímo ve hře! Nemusel jsem nic nastavovat a automaticky se nastavily. To ve Steam hrách nebývá pravidlem!

Děkujeme českému lokalizačnímu teamu!

Marek Tvrdý

Jakub Mařík

Tereza Nováková

 

Video ze hry

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1dwpSHp0W-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Deníky z vývoje hry

vysoce doporučuji přehrát

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OfLUQiEcAxY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Svým narativním příběhem připomíná charakter Eliott Ness Maxe Payna. Zatímco ve hře Max Payne bylo vyprávění postupné, zde to jde ráz naráz. V Maxi Paynovi šlo o to, že se z newyorského policisty (který měl milující ženu a dceru) stal kvůli vyvraždění jeho rodiny feťáky tajným policistou DEA, aby našel původ drogy jménem Valkýra. V Blues and Bullets se zase z policisty Eliotta Nesse stane majitel bistra jménem Blues and Bullets a celé se to odehrává ve městě Santa Esperanza. Když si tak Eliott poklidně pracuje ve svém bistru, kývne na nabídku k setkání s jedním Bossem. Kdo je tím Capem di Tutti Capi? Co po Eliottovi bude chtít? To vše se dozvíte záhy. Nechci Vám vyspoilerovat celý příběh a na jádro hry si přijdete celkem rychle sami.

 

 

Pokud vám vyhovovali hry od Telltale Games, milujete jako já hru L.A. Noire, kdy jste v kůži detektiva Cole Phelpse řešili nejrůznější případy, tak doporučuju dát Blues and Bullets šanci. Je to epizodická hra, takže stačí koupit na steamu první epizodu a uvidíte zda vám hra půjde pod kůži stejně, jako se to stalo mě. Ta Hra je strašně přehlížená. Zde dokonce nemá ani kartu hry. Snad se to časem změní.

 

A kdy vyjde Epizoda 2? To je ve hvězdách...

"Vydavatel A Crowd of Monsters čeká s vydáním další epizody na konzolové schválení a chce další epizody vydávat s PC verzí najednou. Podle svých slov již má epizodu 2 hotovou a pracuje nyní na 3tí.  Podle oficiálních stránek měla 2. epizoda vyjít v druhé polovině ledna. Do dnešních dnů však nevyšla."

Update

Dnes 5.02.2016 bylo na Steamu upřesněno že nová Epizoda 2 vyjde 8. března.

http://steamcommunity.com/games/bluesandbullets/announcements/detail/956255905053219167

Na Steamu je hra k mání zde:

http://store.steampowered.com/app/378660/

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cE9LhMdRRUg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama