Boje, průchod Palácem a další herní mechanismy v Personě 5
Persona 5 Novinka Boje, průchod Palácem a další herní mechanismy v Personě 5

Boje, průchod Palácem a další herní mechanismy v Personě 5

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Nový trailer ukazuje, jak dokážete infiltrací Paláce změnit srdce majitele.

Reklama

Atlus vydal k chystanému RPG Persona 5 nový trailer. I když bylo vydání hry na západě odloženo, stále se pomalu blíží a my se teď můžeme seznámit s tím, co všechno na nás bude v dungeonech čekat. Jak budou probíhat souboje nebo jak si vybrat vlastní způsob průchodu dungeonem.

Členové Fantomových zlodějů budou přes den fungovat jako obyčejní středoškoláci, ale v noci se prostřednictvím svých chytrých telefonů dostanou do trochu jiného světa. Až tady můžou uvolnit skutečnou sílu svých Person.

Tento svět se obecně nazývá Metaverse a je to v podstatě něco jako kolektivní nevědomí celého lidstva. V Metaverse se ale prezentují také pokřivené touhy lidí a navštívit je můžeme ve formě Paláců. Fantomoví zloději je musí infiltrovat a porazit zlo, číhající uvnitř Paláce.

Aby bylo vůbec možné do Paláce vstoupit, musí si tým vybrat cíl, zjistit si o něm některé klíčové informace a propojit jej se svou aplikací Metaverse Navigator, přes kterou získají do Paláce přístup. Jakmile se ale zloději ocitnou v Paláci, čeká na ně boj se spoustou Stínů (starých známých Shadows), musí si taky poradit se spoustou puzzlů, porazit hlavního bosse Paláce a hlavně ukrást nejhlubší nejtemnější touhu svého cíle. Ta má podobu pokladu. Když se zlodějům podaří poklad ukrást, změní se tím srdce cílové osoby a ta konečně pochopí zvrácenost svých tužeb. Palác každé postavy ve hře bude mít jinou formu a bude i vevnitř vypadat jinak, takže se máme připravit na opravdu podivné, místy až zvrácené věci.

Bohužel není infiltrace pro Fantomové zloděje nijak snadná. Tým bude muset plánovat dopředu a využívat stealth techniky. Všude se budou plížit Stíny, které vás můžou přepadnout a tak je lepší udělat první krok a raději se Stínům vyhnout nebo je napadnout jako první. Další problém nastane, když vás Stíny chytnou častokrát. Pak budete z Metaverse vyhoštěni a vrátit se můžete až další den.

Způsobů, jak se se Stíny vypořádat existuje v Personě 5 několik. Buď je prostě zlikvidujete sérií útoků, nebo upřednostníte více diplomatické řešení, které je výhodnější i z dlouhodobého hlediska. Se Stíny totiž můžete vyjednávat a získat peníze, předměty a dokonce úplně bitvě zabránit. Persona 5 ale nabízí i možnost Stíny přesvědčit, aby se k vám připojili jako další Persony.

Persona 5 v Evropě vychází pro PlayStation 4 a PlayStation 3 až 4. dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama