borderlands-2-dojmy-z-hrani-10
Blogy čtenářů Článek Borderlands 2 - dojmy z hraní 10

Borderlands 2 - dojmy z hraní 10

Pozor, spoilery.

Reklama

Pozor, spoilery.

 

Souhrn:Návštěva Eridium Blight, boj v aréně Ore Chasm, návštěva Sawtooth Cauldronu. Hledání pokladu v Caustic jeskyních, návštěva Arid Nexus.Dosažený level: z 31 na 36.

 

Lokace Eridium Blight

 

Jde o buginovou lokaci, takže budu jezdit, byť radši chodím po svých (střílení z buginy je snadné a nudné).

 

Zdejší prach se lepí na sklo LCD.

 

Nepřátelé mají maximální level 29 (já 31).

 

+ Marcus chce, ať doručím 5 dopisů (na čas), což znamená napřed si místa objet a vystřílet.

 

Přecházím na level 32.

 

Mají zde výtahovou plošinu aktivující se po vstupu, aniž bych musel zmáčknout tlačítko (asi novinka).

 

Jack mi dává úkol, ať se zabiju, ale než stačím dorazit na místo a zhodnotit situaci, náhodou mačkám tlačítko u nějaké chajdy a volám tak Hyperionu, že mě mají zabít oni?! Každopádně, Jackův úkol padá, protože jsem se rozhodl jinak. Hratelnost nijaká, ale vtipné.

 

- Robot se chce stát člověkem. Mám mu přinést banditské šaty, pak mě pošle přes celou mapu pro kusy těl, nakonec chce ještě přizabít. Závěr vtipný, hratelnost slabá.

 

+ Zkusmo vybíhám nahoru nad lávová pole. Je zde rozpadající se lávka (nutno skočit), lávová trhlina (nutno přeskočit), do cesty se sesouvá skála, poté je třeba časovat skoky přes lávu, aby mě neobšlehla a zároveň z ní čouhalo doskočiště v podobě vynořeného kovového dílu. Láva mě opakovaně zabíjí... na konci je zbraňová truhla s lootem, který nevyužiju.

 

Jack mě úkoluje podruhé. Jeho babičce mám nasbírat květiny. Hratelnostně nudné, ale dobrá pointa (Jack je bídák). Pod zdejší skalnatou plošinou nacházím 4 trezory dostupné pádem.

 

Buginou lze ničit obranné pole modrých robotů.

 

- Jedna z banditských osad nahoře mezi lávovými poli má zákaz vjezdu řešen rámy. Rám má vespod práh a na něm se opakovaně zasekávám zrovna když do mě pálí ze všech stran (musím nadskočit, ať rámem projdu).

 

Mám v pořadí druhou mluvící zbraň (nevím, jak jsem k ní přišel). Pokřikuje, třese se jí hledí, zpomaluje mě v pohybu a místo střelby slyším flusání účinného slagu. Prodám ji.

 

Nebýt cesty ke zbraňové truhle skákáním přes lávu, Eridium Blight je nudnou lokací.

 

-----

 

Z lokace Eridium Blight lze navštívit nějaké Ore Chasm, jdu.

 

Vítá mě dožívající robot, pořád říká sex.

 

- Zase jde o zamračenou, nafialovělou těžební lokaci.

 

+ Začátek je dobrý. Svižná muzika a jsem jako v aréně, posílají na mě vlny nepřátel o maximálním levelu 31 (já 32).

 

+ Po vystřílení nemůžu dál. Vracím se. Aha, to je opravdu aréna a pořadatel je onen robot. Nabízí mi další kolo.

 

Druhé kolo, přecházím na level 33, dostali mě modří roboti ionizátoři.

 

K robotům s vrtulemi sloužícími coby štít se cíleně přibližuji - oženou se a zůstávají tak nějakou dobu nekrytí.

 

Ve 3. kole padám do lávy. Pak mě zabíjí nápor robotů a mariňáků, poté létající raketky (nově s neprůstřelnými štíty), pak roboti s raketomety. Jako bonus mám nastřílet 20 kritických zásahů. Dal jsem 10 a byl rád, že mám 3. kolo za sebou.

 

Čtvrté kolo. Po 20 minutách válčení mě ve čtvrté vlně zabijí. Jdu se lépe vybavit.  

 

V Sanctuary, na černém trhu kupuji zbývající rozšíření zásobníků a v automatu přeskupuji skill body.

 

Druhý pokus přežít 4. kolo a zabijí mě roboti sebevrazi, zase ve čtvrté vlně. Potřetí znovu. Počtvrté taky.

 

Aréna je očividně dělaná pro více hráčů, nebudu tedy hrát fér. Dosud jsem se skrýval dole mezi dobývacím strojem a skálou. Raketky na mě nemohly, ale roboti útočili ze dvou stran.Nyní se budu skrývat nahoře za dobývacím strojem, vzadu krytý skálou. Jediné co musím, je obrnit se trpělivostí, než ke mně všichni dojdou a včas ničit sebevražedné roboty, neb nemám kde ustupovat.

 

Přecházím na level 34.

 

Popáté mě ve čtvrté vlně zabíjí sebevražední roboti, ale taktika je dobrá. Nejvyšší level nepřátel je 33.

 

Čtvrté kolo hotovo. První vlnu (snipeři a raketky) střílím z pozice dole pod dobývacím strojem, na žluté, modré a červené roboty číhám nahoře ve skrýši, kvůli constructoru vybíhám, ničím jeho opravárenské raketky a poté raketometem constructor samotný, sebevražedné roboty střílím na volné přistávací rampě a při poslední vlně (robochlápci a věžky přilepené ke stropu) se zase ukrývám ve skrýši (vykukuji jen abych zničil věžky).

 

Páté kolo. Padám do lávy. Radši vypínám hudbu, ať neruší. Badass robot má stejný level jako já (34). Přecházím na level 35. Páté kolo je jednodušší než čtvrté. Z úkrytu už ani nevylézám, krom zničení dvou constructorů, vylákání několika sniperů a hledání zaseklých raketek (s tím se potýkám celou arénu). Páté kolo mám za sebou.

 

V aréně používám obdobné zbraně, jako v průběhu celé hry: Brokovnice ne, z elementových pouze korozivní (když jedinými zdatnými soupeři jsou roboti), občas na dálku sniperku, jinak rychlopalný revolver a na badassy a bossy raketomet.

 

-------

 

Nepovinný úkol mě navádí do lokace Arid Nexus.

 

Jak se tam ale dostat? Buginou dvakrát skáču přes díru po chybějícím kusu mostu (zdvižený visí nade mnou), neúspěšně. Ten kus cesty se má asi spustit. Ve věži nalevo by mohlo být ovládání, jenže přístupové dveře jsou zavřené.

 

-------

 

Jedu do Sawtooth Cauldron, jsou tam dvě nepovinné mise a jedna příběhová.

 

Ze zabitých banditů zdejší osady padají kousky mapy. Posbírám-li je, zjistím lokaci pokladu ukrytého kdesi v Caustic jeskyních.

 

Mám převěsit tři vlajky, tj. třikrát strhnout původní a dosadit novou (asi konkurenčního gangu) a poté zničit převěšovací mechanismy. Pokaždé to trvá několik minut, během kterých na mě útočí slabší vlny nepřátel.

 

- Dalšími úkoly jsou nalezení tří audiologů a pomačkání nějakých tlačítek.

 

+ Zbraňová truhla umístěná na roštu nad lávou. Lze k ní seskákat a zpátky se dostat skokem na žebřík.

 

Nepřátelé mají maximální level 19. Mám zabít chlápka jménem Mortar (level 18), vyjet nahoru, vystřílet helikoptérky a nechat odvézt bedny spřátelenými vrtulníky. Chlápek nahoře chce ještě přinést signalizaci (asi aby ho našli a odvezli na jinou planetu), jenže když mu ji přinesu a on ji použije, zabije ho kontejner shozený z lodi na orbitě.

 

S vypnutou muzikou se dobře hraje.

 

Napadá mě, jak to funguje, mám-li plný inventář a za splnění úkolu se mi do něj přidá zbraň (asi se jeho kapacita dočasně rozšíří).

 

V Sawtooth mám vše splněné a zobrazuje se mi příběhová mise v Arid Nexus, takže by se tam už mělo jít dostat.

 

Lokace Sawtooth Cauldron mě nezaujala.

 

-----

 

Jsem v Caustic jeskyních, hledám poklad.

 

+ Místo lokace pokladu je na mapě vyznačena kruhová oblast a mám splnit pět jakýchsi podcílů. Probíhávám oblastí, nepřátelé míjím, zapínám nalezený přepínač a odfajfkuje se mi jeden podcíl. Jsem zpátky na začátku. Jdu to projít znovu a pečlivěji.

 

Maximální level nepřátel je 28 (já 35).

 

+ Při druhém průchodu nepřátelé střílím a nacházím druhý, třetí a čtvrtý přepínač. Pátý podcíl (v seznamu podcílů vedený jako první, z čehož jsem byl zmatený) se tak konkretizuje a vede k výtahu, jenž mě vynáší do jinak nedostupných částí jeskyní. Nahoře nalézám poklad, truhlici se čtyřmi cihlami eridia, penězi, dvěma relikty a dvěma zbraněmi, kus cca 800 $, jeden kousek za 2 500 $. Nic moc, ale zábava zajištěna.

 

Některé class módy dodávají až tři skilly, ovšem tyto se aktivují jen přidělím-li ve stromu schopností danému skillu minimálně bod.

 

-----

 

Lokace Arid Nexus - Boneyard

 

- Most do Arid Nexus je nyní spuštěný. Že mi tam dali vedlejší misi před hlavní a přitom až hlavní spouští most, je asi chybou.

 

- Zase buginová oblast.

 

Nepřátelé o maximálním levelu 33 (já 35).

 

- V rámci nepovinného úkolu sbírám torza čtyř rakků a čtyř skagů.

 

+ V příběhové misi odkrucuji ventily pump na třech základnách. Přestřelky ujdou, protivníci mají maximálně 33. level. Následně buginou probourávám potrubí a dostávám se jím do Arid Nexus - Badlands.

 

---------

 

Arid Nexus - Badlands

 

Ze zabitého skaga padá audiolog s úkolem "najdi části zbraně" (totéž bylo v jedničce), ovšem zde s nimi běhají skagové, které tak musím zabít.

 

Maximální level nepřátel je 32.

 

+ Vstoupím-li já či protivníci do kaluže slagu, zfialoví.

 

Zatáhnutím za šňůrku ventilátoru otevírám vchod do sklepa. Nacházím zde spoustu skříněk s penězi a s šesti audiology. Ze zbraňového automatu získávám plánek zbraně.

 

Mám najít audiology. Alespoň že jeden je i ukrytý (na střeše).

 

Tassiter, prezident Hyperionu, v nahrávce Jacka peskuje jak malého kluka. Ten mu to následně vrací.

 

+ Obří robot Saturn s levelem 32, ale odolný a když konečně vystřelí raketky, je to jako na ohňostroji. Vydrží několik dávek raketometem. Padá z něj modrý a fialový loot.

 

+ Příběhová mise, v rámci které výtahem vyjíždím na silnici nad pustinou a po ní přes bitku s roboty a constructorem levelu 31 dorážím k řídící věži, z jejíhož horního podlaží beru datový nosič s lokací Warriora. Jsou zde 3 zbraňové truhly s dobrým lootem a dva číhající constructoři.

 

Přecházím na level 36.

 

-----

 

Zpátky v Arid Nexus - Boneyard

 

+ Spínačem roztáčím vrtuli na stožáru, čímž zburcuji rakky na něm hnízdící.

 

+ Ve výzvách mám úkol aktivovat spínač a přivolat tak Hyperiónské roboty (sám na sebe). Výsledkem je zběsilá střílečka, ve které nechybí constructor a raketometčíkový badass robot.

 

Loot postupem nabývá na ceně - z batohu už vyhazuji věci pod 1 000 $, abych měl místo pro hodnotnější.

 

Dokončuji výzvu hledání audiologů z předešlé lokace (jeden byl utopený ve skagu). Podle nahrávek je anděl sirénou a Jack se rozčiluje, proč nedovede aktivovat klíč... moc jsem nerozuměl co se tam říká.

 

Se splněnými úkoly se vracím do Sanctuary. Odtamtud se už asi půjde na Jacka a Warriora.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama