Britská policie zadržela hackera údajně zodpovědného za únik GTA 6
Novinka Britská policie zadržela hackera údajně zodpovědného za únik GTA 6

Britská policie zadržela hackera údajně zodpovědného za únik GTA 6

Filip Svoboda

Filip Svoboda

11
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Sedmnáctiletý hacker je podezřelý i z útoku na Uber.

Reklama

Včera večer byl v britském Oxfordshiru zadržen sedmnáctiletý mladík podezřelý z hackování. Podle policie zůstává ve vazbě. Podrobnosti přinesl novinář Matthew Keys, respektive jeho zdroje obeznámené s případem. Ty tvrdí, že jde o hackera zodpovědného za nedávný únik materiálů ke GTA 6 z dílen Rockstaru.

Hacker má být vedle útoku na Rockstar podezřelý také z napadení Uber Technologies, což naznačují už dřívější informace. Má být také spojen se skupinou Lapsus$, která se organizuje převážně pomocí aplikace Telegram. Na dopadení hackera měla britská policie podle Keysova zdroje spolupracovat s americkou FBI.

Britská policie i FBI by se měly k případu brzy vyjádřit.

Hacker byl po odcizení dat relativně aktivní. Ozýval se skrz GTA fórum a vývojářům vyhrožoval zveřejněním dalších materiálů. K dispozici má mít i zdrojové kódy ke GTA 5 a rozpracovanému GTA 6.

Záběry z rané verze GTA 6 vyvolaly reakce jak na trhu, kde se negativně odrazily v hodnotě mateřské společnosti Rockstaru Take-Two Interactive, tak mezi vývojáři, kteří se svých kolegů zastávají a dávají světu nahlédnout do nedokončených buildů vlastních titulů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama